[]

avrupa ülkeleri dahilinde

merhaba,

bir avrupa ülkesinde doğdum ve oranın vatandaşıyım diyelim, mesela ispanyolum ve orada yaşıyorum. bir başka avrupa ülkesine geçip orada mal sahibi olabilir miyim? barcelona.dan kalkıp paris.e gitmek ve orada yaşamak, manisadan kalkıp ankarada yaşamak gibi mi?

avrupa vatandaşları seyahat ederken pasaport kullanmak zorunda mı? sahip oldukları kimlik tüm avrupada geçerli çünkü. en azından, hiç bi avrupalı arkadaşımın pasaort taşıdığını görmedim ben.

 
1-) Evet olabilirsin
2-) Bilmiyorum

  • Mikail bey  (28.01.13 12:15:17) 
1-kimi ülkelerde limit var diye biliyorum limit derken mal mülk edinmeniz sınırsız değil anlamında. maddi karşılığı sınırlandırılmış anlamında
2-avrupa vatandaşları için geçişlerde pasaporta gerek yok. ancak oturma iznine ihtiyaçları var mı uzun vadede emin değilim.

  • wiillii  (28.01.13 12:18:42 ~ 12:19:21) 
1- ab icinde tasinma genel olarak serbest, fakat 3 aydan fazla kalindigi icin oturma izni alinmasi gerekir, bunun icin de tasinanin maddi acidan kendine bakabileceginin ispatlanmasini isterler. is yada emeklilik gibi, ogrenci olunsa bile gelir ispati isterler. bu gelir tasinilan ülkenin asgari ucretinin ustu olmali. mutlaka saglik sigortasi yaptirilmasi gerekir. bir de orada is bulmak icin normalde oranin dilini konusman gerekir, yada bir artinin olmasi ki seni ise alsinlar. yani o kadar kolay degil bunu pratige dokmek.
2- pasaporta gerek yok.

  • eick  (28.01.13 13:09:31) 
@darknum
EHIC o kartin adi, daha dogrusu sigorta kartinin arka yüzü ehic. turist olarak hic sorun yok ama orada yasadiginda sadece ehic yeterli olmaz cunku herzaman herseyi karsilamaz, acil olmayan durumlari mesela dis hekimini yada kronik rahatsizliklari cebinden de ödemen gerekebilir, yada ülkendeki sigorta üstlenmek istemeyebilir burada gitseydin der hakli olarak. her ülkede saglik ücretleri ayni degil. kaza sonucu hastane, akut rahatsizlik gibi acil durumlari karsilar.

  • eick  (29.01.13 11:00:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.