[]

Master - Ortalama

Yurtdışında doktoraya kesin olarak(istek açısından) devam edecek matematik master öğrencisinin ortalaması kaç olmalı? "Şundan aşağısı kurtarmaz", "şu idealdir" filan gibi, bilgisi olanlardan yorum alabilir miyim?




 
ingiltere'de doktora için distinction isterler pek doğru değil hocam. bölümden bölüme, üniversiteden üniversiteye değişir tabi ama distinction'la mezun olmak çok ama çok zor. distinction şartı koşulsaydı ingiltere'de master yapıp doktoraya devam etmek isteyenlerin büyük çoğunluğu doktoraya başlayamazdı. ancak okullardan ya da kurumlardan burs almak için de başvuracaksanız bir yandan, yani okulu finanse etme işini kendi durumunuzla yapamayacaksanız o zaman işte distinction elinizi çok güçlendirir eğer tez öneriniz çok iyi değilse, yayınlamış kaliteli bir makaleniz falan yoksa. bildiğim kadarıyla ingiltere'de doktora mevzuları genelde hocalar üzerinden yürüyor. yani siz bir hocayla anlaştıktan sonra geri kalan (IELTS, Not ortalaması vs.) mevzular çok da problem olmayabilir. hala istediğiniz şekilde bir not aralığı veremedim farkındayım:):)zira benim 56 ile kabul arkadaşlarım da var.


  • bukade  (24.01.13 18:06:59 ~ 18:09:18) 
doktorada ortalama onemli degil ama okullar cok basvuru olursa hepsini okumak yerine sadece gpa 3.7 uzeri olanlari okuyabilirler ama okuluna gire degisir bunlar hepsini basvuracagin okullara tek tek sor.

doktorada referanslar ve makaleler muhim gerisi teferruat. doktora yapmiyorum bu arada ama bildigim kadariyla boyle.
  • mazungu  (24.01.13 19:28:01 ~ 19:29:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.