[]

Eskişehir günübirlik/1 gün konaklama ile gezilecek yerler?

Öğrenciler, açıköğretimliler...
Bursa'da yaşayıp da kıçının dibindeki eskişehiri merak edenler..
Bir tur programına ihtiyacımız var, hatta bursa'dan günübirlik eskişehir turu yapan bir firma olsa daha iyi olacak amma bursalıların pek gezmek görmek ile işi yok nedense...

teşekkürler gezmeye görmeye yaşamaya verdiğiniz katkıdan dolayı..

 
Tatil Sepeti'nden baktığıma göre, konaklamalı falan bir tur var, ben onu eskişehirli olarak biraz düzenledim.

Çiğbörek
Sazova Bilim ve Kültür Parkı
Tülomsaş (Devrim arabası için)
Hava Müzesi
Şahin Tepesi (Şelale Park)(çok ters tarafta, gidilmese de olur)
Haller
Otel

2. gün :

Cumhuriyet Tarihi Müzesi (gerekli değil, isteğe göre odunpazarı mevkii'nde olduğundan dolayı gidilebilir)
Odunpazarı
Adalar
  • her yerde is goren  (23.01.13 09:13:49) 
öncelikle ne kadar kalacağınızı, bütçenizi ve kaç kişi olduğunuzu yazsaydınız daha çok yardım ederdim. eskişehir otelleri hakkında şöyle söyleyeyim lüks otelleri de orta seviye otelleri de genelde şehrin içerisinde -elbette 'meşelik' tarafında da oteller vardır- merak etmeyin. yani burada siz şehrin içerisinden bir otel ayarlayın demek istiyorum. mesela: 'ismet inönü caddesi, üniversite caddesi, aytaç caddesi, şair fuzuli caddesi...vs' gibi.
ben şahsi bir program yapacağım. umarım işinizi görür:


yürüyüp gezilecek -3.madde hariçtir- yerler:

1.gün/ilk gün/gezmek için adım atılan gün

1) anadolu üniversitesi -eğer öğrenciyseniz, merak ediyorsanız- kampüsüne bir göz atın. oradan çıktıktan sonra üniversite caddesinden 'espark' alışveriş merkezinde biraz vakit geçirip acıktıysanız yemek ihtiyacınızı giderin.
2) espark yolundan ismet inönü caddesine bağlantılı köprüden geçin ve 'adalar' ikinci durak. adalar halk dilinde deniliyor. porsuk çayında kayıkla gezinti kış döneminde pek yapılmıyor diye biliyorum. ama yaparsanız hayatınıza artı katmış olursunuz. güzel bir gezinti olacaktır. adalar'da bir kafede çay içmeyi sakın ihmal etmeyin.
3) üçüncü durak olarak 'odunpazarı evleri'ne gitmenizi tercih ederim. elbette yanınızda bir fotoğraf makinesi bulundurmayı unutmayın. odunpazarı evleri'nde dolaşırken kesinlikle evlerin içine girin tabi müsaitse. hediyelik eşyalar, insanlarla/yaşlılarla/yerlilerle muhabbet şevkinizi kat be kat artıracaktır. odunpazarı evleri'nin orada iki müze var. biri 'lületaşı müzesi' öteki de yanlış hatırlamıyorsam cam müzesi ya da cumhuriyet müzesi idi. sorun orada zaten söylerler müzeleri. bunları da gezdikten sonra artık; eve/kalacak yere/otele/motele dönüş, güzel duş, uyuyuş, hayal ile düş... derken

2.gün/gezmek için adım atılan günden sonra gelen gün


giriş yapmadan önce yukarıda bahsedilen yerler, kesinlikle yaya olarak dolaşılması tercih edilir. bu bahsedeceğim yerler ise kesinlikle tramvay ile gidilmesi gereken yerler olacaktır.

tramvay ile gezilecek -kesinlikle ulaşım için tramvay kullanın- yerler:

meşelik semti/osmangazi üniversitesi'nin bulunduğu bölge
1) 'sazova parkı' bkz:
galeri.uludagsozluk.com
www.google.com.tr
www.google.com.tr
www.google.com.tr
www.google.com.tr
www.google.com.tr

2) kentpark (güzelliği görecelidir. çok fazla gezilecek yere sahip değildir. sadece yapay plajı ile dikkatleri üzerine toplar.)

3) hava müzesi (uçaklara ve çeşitlerine ilginiz var ise anadolu üniversitesinin sağ tarafında kalır. tramvay durağı olarak 'anadolu üniversitesi durağından sonraki durak hava müzesi'dir.)

4) şelale park (mevki olarak uzaktır ama güzelliğiyle ilgili birçok olumlu eleştiri vardır.)

son olarak bu gezileri tamamladıktan sonra/son gün akşamı/saat akşam sekiz civarı/felekten bir gece

avm, yemek yerleri, restoranlar, eğlenme mekanları:

222 park
eskişehir hayal (fabric)
buda
up&down
ve kesin gidilmesi gereken -son gece- yer 'barlar sokağı' yani neyzen tevfik sokağıdır. bkz:
www.google.com.tr
www.google.com.tr
www.google.com.tr
www.google.com.tr
www.google.com.tr

yemek -üniversite caddesi- yerleri:
osmanlı kebap
sağlık pide
osmanlı kebap
bool köfte

avmler:
espark
kanatlı avm

umarım yardımcı olmuşumdur. aklıma gelenlerdir bunlar. siz de tasarlayıp derlerseniz güzel bir gezme planı oluşturursunuz. soracağınız bir soru olursa özelden ulaşabilirsiniz.
keyifle kalın.
  • erenbey  (23.01.13 11:59:05 ~ 07.04.13 23:21:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.