[]

1.5 Yıl sonra halı saha maçı yapıcam

nasıl ısınayım ? yapmam gereken sürmem gereken bişiler var mı ? ne yapsamda her yerim ağrıyacak, ayaklarım 5 dakika sonra titremeye başlayacak mı ?




 
akışına bırak... maçtan 20 dk önce sahaya git giyin bikaç tur koş, esneme hareketlerini yap, dua et.


  • reavelyn  (20.01.13 00:18:23) 
maçtan önce-esnasında-sonrasında sıvı al. mesela önceki akşam 1 litre elma suyu gibi. kahve gibi diüretik şeyler içme.

şak diye maç bitince hareketsizliğe geçme. 10 dk gibi bi süre kendini soğut. (esneme hareketleri vs) bununla minimuma indirirsin. laktik asit atılımı kolaylaşır çünkü.
  • caygun  (20.01.13 00:23:11) 
boy 1.69
kilo 102

3 yıldır halı saha maçı yapmamıştım
15 gün önce yaptım. Maç öncesi biraz hafif tempo ile sahayı turladım. germe hareketleri yaptım. Maç boyunca da çok fazla zorlamadım. koştum ama abartmadım. Nice zayıflar maçın yarısında oturdu yere ben dimdiktim :) 3-4 gün baldırlarda ağrı oldu ama sorun olmadı.
  • onikionikibinonalti  (20.01.13 00:24:40) 
havalar soğuk. çok hafif tempo ile maçtan 25-30 dk önce koşmaya başla. önce düz koş, sonra yan yan koş, geri geri koş. hani futbolcular sahaya trafik konisi gibi şeyler dizip bi sağ bi sol bi sağ bi sol yapıyor ya. hah onu yap. ama çok hafif tempo ile. baktın hafif ısınmışsın, yine çok yavaşça stretching yap. sakın dinamik streching yapma. streching'ten önce hafif bi el, kol, ayak bileği, hafif döndürerek ısıt. kaleye geçeceksen el kol falan bunları ısıt kesin. böyle elini beline koyup belini döndürerek ısındır, ayaklar sabit. sonra hafifçe öne eğil, 30 sn falan bekle. bacakların arkası hafiften bi gerilsin böyle, ısındığını hisset. diğer stretching hareketlerine bakıp kendini hiç zorlamadan onları yap. stretching yapmadan şut çekmeye kalkma. asla.


  • sensible soccer  (20.01.13 01:32:30) 
kusma felan gelir, havada soğuk damarlar çatlar ağızda kan gibi vs bir şeyler oluşur, ama ölmezsin rahat ol:D


  • patos64  (20.01.13 01:42:40) 
çok çok iyi ısın, maç başlar başlamaz dana gibi yardırma, ufak ufak artır tempoyu. maç biter bitmez de en çabuk şekilde eve gidip sıcacık duş, baldır vb. ağrıması muhtemel kaslara sıcak su tutarak. gerçi bunlar hep yapılması gereken şeyler.

ek olarak, sakın gaza gelip de sonraki maça gelen ekip "abi eksik var oynar mısınız" deyince atlama. ben de zamanında 1 sene aradan sonra bizim maç+sonraki elemanlarla maç şeklinde toplam 2.5 saat oynamıştım. ertesi gün her tarafım o kadar ağrıyordu ki yeminle sıçamadım bile, ıkınırken gözümden yaş geliyordu. aman diyim hiç gerek yok.
  • thejester  (20.01.13 03:25:03) 
maç öncesi, maç sırası, maç sonunda koşma bence. bu soğukta 1.5 yıl sonra seni hayattan koparmayacak tek yöntem. defansta dur. allahını seven defansa gelsin muhabbetlerine de maruz kalmazsın.


  • orijinalinden guzel  (20.01.13 03:30:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.