[]

Medikal bölüm kalkmalı mı?

Ne zamandır aklımdaydı da şimdi paylaşayım dedim. Şimdi duyurunun medikal bölümü de güzide, aktif bölümlerden biri. Ammavelakin bana biraz sıkıntılı gibi geliyor. Şöyle:

Burası doğal olarak tamamen yazışma üzerinden yürüyor. Yani birisi ağrısını yazıyla anlatıyor, karşıdaki de bunu okuyup yazıyla karşılık veriyor. Ancak bunun tanı koymada pek sağlıklı bir yol olmadığı konusunda herkes hemfikir sanırım.

Ha diyeceksiniz ki, 'burada zaten kesin tanılar değil, tavsiyeler veriliyor ve işin uzmanına gidilmesi söyleniyor' Buna da itirazım yok, oraya gelen cevapların hepsinin yardımcı ve yapıcı olduğunu düşünüyorum.

Ancak her zaman soruyu soran taraf bunu öyle algılamayabiliyor. Sizin verdiğiniz küçücük tavsiyeyi kafada büyütüp bunu dert hatta takıntı haline getirebiliyor. Özellikle panikatak/anksiyete gibi şeyler yaşıyorsa.

Ama bir yandan da diyorum ki kişinin kendi aklıyla, bilinciyle yazdığı bir şeyi de yasaklamak ne derece mantıklı?

Amaan öyle ya işte, dert mi arıyorum kendime nedir...

 
Ama bir yandan da diyorum ki kişinin kendi aklıyla, bilinciyle yazdığı bir şeyi de yasaklamak ne derece mantıklı?
bunu yazacaktım, baktım ki sen yazmışsın kopyalayım dedim. kişi bunu kafasında büyütebilir demişsin de, kendi aklının filtresini kullanmalı neye inanıp güveneceği hakkında.

zaten bu kategoride bi duyuru açarken orada uyarı veriliyor. üstelik duyurunun işleyişini az buçuk bilen kimse cevapların ne kadar güvenilir olduğunu görecektir.

bence kalkmamalı.
  • dahinnotha  (17.01.13 22:33:30 ~ 22:34:52) 
Johnricksen +1 aynı durumu yaşayan birisinden tavsiye isteniyor ki içi rahatlasın ya da çok basit bir konuda çok bilinen ama soruyu soranın bilmediği bir tavsiyede bulunuluyor. bence çok faydalı. kalsın.


  • kakao  (17.01.13 23:12:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.