[]

Ben hayatımın iplerini hiç elime alamayacak mıyım?

lütfen empati kurun ve çözüm bulalım bana, cok sıkısmıs hissediyorum:/

cok iyi bir okul/bölümden mezun oldum. etiket iyi ama içerik var diyemeyecegim. neyse efendim bir işe girdim, kendi alanımla ilgili degil ama baya iyi maas veriyorlar falan, kurum adı da cok iyi güya. ama yaptıgım iş resmen amelelik, okuma yazma bilen birini oturt yapar yani. nerdeyse 1 yıl olcak, ben ne bişey ögrenebiliyorum ne de hayat yasıyorum. 1 yıl da resmen odun oldum, sinema muzik delisi arastırmacı kişiligim ota dondu. ve herkesin yuzleştigi sey oldu sanırım : yuzeyselleştim.
neyse efenim gecenlerde mudurumle konusuyoruz, normalde aramız cok iyi her seyi acık yureklilikle konusuruz falan. ben de surekli yakınıyorum böyle daha guzel işler yapamaz mıyız, farklı projelere girsek yaptıgımız iş anlamsız falan. burda diyalektik dusunce cercevesinde belki de aramızdaki samimiyete dayanarak gereginden fazla dile getirmiş olabilecegimi kabul ediyorum. o da bana bu boyle 2 secenek vardır, bu iyi para getiren bir iş ya onu guzel sekilde yaparsın ya da istemezsen senden öncekilerin yaptıgı gibi bu bana gore degil deyip bırakıp gidersin dedi. ben de cok kırıldım efenim. kırılmamın bi de duygusal bi boyutu var, bu mudurum dedigim elemandan işe girdigimden beri cok etkileniyorum. onda da bazen bişeler olsa da kariyerine cok duskun bi zat oldugundan genel olarak kendini cok iyi kontrol ediyor.

ve tahmin edilen son, şimdi ben istifa etmek istiyorum. hem bu duygusal kırgınlıgımın, hem hayatımın iplerini ele alamamamın hıncını almak için hiç beklenmedik bi anda istifa edip kendi bunyeme ve o zata ufak bi şok etkisi yaratmak istiyorum. 1 yıllık surecte yaklasık 20bin lira para biriktirdim, hemen calısmak da istemiyorum. biraz kendime zaman tanıyıp gezeyim, dusuneyim yönumu çizeyim istiyorum. cunku insan çarka bi kaptırsa, bi daha hiç cıkamayacak gibi.

basarabilir miyim sizce?

 
tabii ki başarırsın. Bir kere hayal kırıklığına uğradın diye bitti diyemezsin her şeye. Daha çooooookk fırsatlar, olaylar, olgular kısaca her bir şey çıkacak karşına.

Bas istifayı, rahat et.
  • 1 saat bende 50 dolar  (17.01.13 21:26:58) 
istifa etmediğin her gün zararına bence. tabi bu benim bakış açım, garantici bi insansan hiç makul değil.


  • hypervaskulerdondurucu  (17.01.13 21:29:30) 
düzen böyle ne iş yaparsan yap bir zamandan sonra rutine girecek ve sıkılacaksın. şu an aldığın ücreti sonra da rahatlıkla alabileceğine inanıyorsan istifa et. hayatına yön verirken kimseyi umursama.


  • kakao  (17.01.13 21:31:34) 
en azından sen iyi bir okuldan mezun oldun ve iyi bir kurumda çalışıyorsun.
kötü okuldan mezun oldum iyi bir kuruma yaklaşamıyorum bile

  • secilmis uye  (17.01.13 21:32:00) 
başkasını şok etmek için uğraşma, kendin için iyi olacağını düşünündüğün şeyi yap. kendine dön.


  • bayankus  (17.01.13 21:33:43) 
istifa edince tek güvencen o paraysa başka iş bulup geçimini sağlayamayacaksan istifa etme. çok özel değilse bölüm/ meslek neydi bu arada?


  • nedensizce  (17.01.13 21:35:46) 
@bayankus, tek hedef o degil. girdigimden beri sevmedim yeri belki de bu vesile olcak ustumdeki korkaklıgı atmaya.

@secilmiş uye, işte hayatta herseyin bir bedeli var ne diyebilirim ki. bunun bedeli senelerce zor okullarda dirsek curutmek, sonra işte hergun surunerek uyumadan gitmek falan. ben koydeki bos adama ozenirim, sen bana. herşeyin bi diyeti var. inşallah senin de istedigin gibi olur her sey.

@nedensizce, valla baska guvencem yok. ailemin durumu iyi degil. bi o para. hemen işe girmek istemiyorum. yetmez mi dersin?
  • prisoner  (17.01.13 21:36:08 ~ 21:38:29) 
özel sektörde bence tek bir iş yerinde kalınmaz zaten. belli bir yaşa kadar; kendini geliştiremediğin yeni bir şeyler öğrenemedini farkettiğin an yeni iş arayabilirsin. hem maaşın da artar geçişlerde. tabi iş bulmadan istifa etme. iş işteyken bulunur ;)


  • nuisance  (17.01.13 21:36:17) 
seni kısmen deneme süresine almışlar
ilk 6 ay ve 1 yıl iş vermezler, senin güvenini test ederler
sonra iş almaya başlarsın..

senin geçtiğin yoldan bende geçtim, ama bu kadar uzun değildi
  • Ramiegovic  (17.01.13 21:39:05) 
o zaman hiç durma.


  • bayankus  (17.01.13 21:44:34) 
müdürlerin yaptığı iş de amelilikse sence bırak derim. ama ileride kendine o pozisyonlarda görebiliyorsan kalmaya değebilir. heryerde amelilik yaptırıyorlar sonuçta iyi kötü başlangıçta.


  • acan99670  (17.01.13 22:12:32) 
bi sonraki çalışacağın işte daha düşük maaş alıp ve ne yaptım ben demiceksen gönül rahatlığıyla istifa edebilirsin.


  • defansif orta saha  (18.01.13 13:41:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.