[]

Ne yiyeyim?

Aylardır dışarda yemekten bıktımNe yapayımda yiyeyim?

PS: Maliyetin 10 lirayı geçmemesi gerek.


 
döner alıp evde ye o zaman

şaka bi yana kaşarlı patatesli sosisli yumurta yapabilirsin baharat falan katarak
  • rapon  (17.01.13 11:54:00) 
aslında yapacağım şey 3-4 öğünde dayansın istiyorum :)


  • yatagants  (17.01.13 11:55:11) 
bu mevsim pırasa ya da ıspanak yapabilirsin, yanına da çorba ya da pilav yaparsın oh mis..


  • hosein  (17.01.13 11:58:37) 
şart değil ama düdüklü varsa:
tavuk bonfile alıyorsun, 15 dk'da haşlıyorsun düdüklüde. tavada biraz yeşil biber, bir soğan kavurup, bir yerlerde güzel ev yapımı salça buluyorsun. baharat vs ekliyosun tabi.

tavuğun işi bitince yine düdüklüde 3-5 patates haşla (8-10 dk), püre yapacaksın onları.
ben dün filan yaptım, hem kolaydı, hem de eh işte iyiydi.
10 lira filan da olur herhalde.

düdüklü yoksa işler biraz uzun sürer tabi.
  • puc  (17.01.13 12:04:59) 
@puc teşekkür ederim ama düdüklüm yok , @hosein ıspanak nasıl yapılır?


  • yatagants  (17.01.13 12:06:03 ~ 12:07:07) 
www.ogrencimutfagi.com

şuradan takıl kafana göre, ne yapsam diye düşününce kısıtlı fikirler çıkıyor.tariflerden maliyeti hesapla uyuyorsa tarife bakıp yap yenecek kıvamı tutturman çok sürmez.
  • Golgi  (17.01.13 12:11:04) 
bence ispanak olayina girme, cunku olumcul bir temizlik sureci var. cunku cok kum toprak tutan bir bitki. canin cok ispana cekiyorsa, derin ve genis bir kabin agzina kadar su doldur, ispanaklari icine at, bunun icinde mesela bir 15dk kalsin kumun kabasi dokulsun, daha sonra bu islemi bir de sirkeli suyla yap. en son bir de guzelce durula.
benim sane onerecegim menu cok basit,
patatesli soganli kirmizi biberli kimyonlu limonlu mercimek corbasi
salcali yesilbiberli patlicanli bulgur pilavi
yogurt
guzel bir salata
bir de keyfine gore sote tarzi olabilir et tavuklu falan bir yemek ekleyebilirsin ama bence sart degil. bunlar seni fazlasiyla doyurur.
  • mavicorap  (17.01.13 12:17:44) 
tavuk sote rahattır ya.

yarım kilo - bi kilo tavuk kuşbaşı al. yeşil biber, domates ve seviyorsan mantar al. onların hepsini ufak ufak doğra.

sonra tavukları at önce yağa, çevir biraz. renkleri değiştikten sonra böyle tahta kaşıkla bölmeye çalış. bölünüyorsa pişmiştir. piştiği zaman yeşil biberleri at. onlar da renk değiştirince domatesle mantarları at. domateslerin suyuyla beklet bi 10-15 dakka pişsin. sonra tuzunu kekiğini at biraz daha karıştır. oldu sana yemek. afiyet olsun.
  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (17.01.13 12:31:06) 
bulgur pilavi yap en kolayi. malzemeler: 1 adet sogan, 2-3 adet yesil biber, bir domates, biraz salca, bir bardak pilavlik bulgur. soganlari dogra yagda kavur biraz sonra yesil biberleri ekle, onlar da biraz pisince ufak ufak dogradigin domatesi ekle ustune, biraz salca ve kirmizi biber, tuz koy. sonra bulguru ekle, 1 olcuye 2 olcu soguk su koy ustune, suyunu cekince pilav da hazir olacak. biraz demlendikten sonra yiyebilirsin. yanina da istersen tavuk bonfile al teflon tavaya koy azicik zeytinyagi ile izgara gibi pisiyor orda, hem hafif hem de saglikli bir menu oldu bence. afiyet olsun.


  • yok artik daha neler  (17.01.13 12:49:52) 
bezelye yap.
yağa soğan, salça atıp bir süre kavur. sonra da patates ve istersen tavuk ekleyip biraz daha pişir. bezelyeleri atıp, su koy kendi kendine pişsin. yanına da makarna, tamamdır.

  • iste o kavunici balik  (17.01.13 13:27:19) 
çorba yapın.

tereyağında 3-4 kaşık un kavurun. rengi değişip kokusu geldiğinde üzerine 2 bardak soğuk süt ekleyin, karıştırın. 3 su bardağı sıcak su ekleyin. önceden tavada kavurduğunuz ince kıyılmış mantarları ekleyin. tuz, karabiber. (mantar yoksa bir avuç pirinç koyabilirsiniz su ile birlikte)

tava böreği: önüme çıkan ilk blogdan tarifini ekliyorum. (3 yufka, 1 bardak sütle yapıyorum ben. gerisi aynı.)

mutfaktabirmimar.blogspot.com
  • zihuatanejo  (17.01.13 13:56:56 ~ 15:00:31) 
bir bağ pazı alın, 1 tl, doğrayıp yıkayın, ıspanak gibi zorda olmaz. 2 yumurtayı varsa evde süt veya yoğurtla çırpın, kalan beyaz peynir veya kaşar peyniri varsa onları da ufalayıp ekleyin, baharatları da atın içinde, pul biber ve karabiber yakışır. bir soğanı piyazlık doğrayın, zeytinyağı veya sıvıyağda kavurun. sonra pazıları ekleyin, suyunu çekince üstüne yumurtalı karışımı döküp pişirin güzelce. 15 dk, mis gibi.


  • Phoebe  (17.01.13 16:23:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.