[]

vapurdan düşen adamı anafor yaratarak öldürmek

bu abi bu şekilde öldü gitti.

buna karşı yapılacak bir toplu hareket vs yok mu? ya da gösterilecek ortak bir tepki yok mu? açıklama bile yok lan..

facebook kullanmıyorum, ondan soruyorum size, belki vardır bişey diye.

 
@yapma volkan adamı kurtarmak için vapur hareket etti diye bir şey yok. suyla oynayan çocuklar bile bilir o motorun gücünün adamı aşağı çekeceğini. bunu en azından kaptanın bilip o işi yapmaması gerekti.

edit: biz bu işleri bırakalım ama sen de yazdığını silip bi de üste çıkma çabalarını bırak volkan yapma demiyorum hobi olarak yine yap...
  • nedensizce  (16.01.13 02:09:28 ~ 03:12:02) 
ben de değişik bir açıdan yaklaşayım. o adamın çoluğu var çocuğu var muhtemelen karısı-anası var. yayınlamayın kardeşim şöyle görüntüleri. adamın içi parçalanıyor.

@2 düşündüm düşündüm sana ne deyim diye ama belki kafası felan güzeldir dedim yok o da kar etmedi...
  • bgraydin  (16.01.13 02:10:05) 
üstteki arkadaşları okudum da ben hala insanım. şu hayattan soğumuş halimle bile. orda can simidini atabilmek kurtarabilirdi. yalnız haberleri izlediyseniz böyle ortamlarda bulunmama refleksi oluşturmaya yönelikti neredeyse. sonuçta orda bir panik var ve adamın biri ipi dubaya bağlıyor mesela bir anahaber de diyorki oraya bağlayınca gerildi gerilince adamı üstünden attı ip. adamında suratını gösteriyorlar. katil zanlısı oluyorsun. diğerinde can simidini gittikten sonra attı diyorlar falan. hayat çok çok acayip.


  • sparkle kiddle  (16.01.13 02:11:48) 
ben bunu entry olarak da girecektim aslında. hindistan'da falan olsaydı hemen ertesi gün millet ayağa kalkardı. bir haftaya kalmaz bütün vapurlar yenileriyle değiştirilir ve bu tip riskler ortadan kalkardı. avrupa'da zaten bu riskler olmadığı için böyle bir durum hiç yaşanmazdı. geri kalan üçüncü dünya ülkeleri falan da işte bizim gibi aynı.


  • m murphy  (16.01.13 02:12:35) 
adam zincire tutunamadı değil. orda halatı bağlamaya çalıştılar felan sonra birden halat gerginlikten kurtulunca adamı savurdu. amk adam dalgın olabilir, mal olabilir ne olursa olsun giden bi canın arkasından bu kadar rahat olunmaz. hepimizin sevdikleri var.


  • bgraydin  (16.01.13 02:13:44) 
eminönü kadıköy hattında yeni vapurlar var. onlarda sürgü iskele sistemi otomatik. açılıyor ve hiç boşluk olmaksızın inebiliyorsunuz vapurdan. zamanında bu vapur hatları belediyeye devredildiğinde hepsini yenileyelim kampanyası yapılmıştı da bazı solcu kesim tepki göstermişti ne gerek var kardeşim, yine yandaşlara para akıtacaksınız diye. umarım bu 40-50 yıllık(abartmıyorum) vapurları bir an önce yenileriyle değiştirirler.


  • m murphy  (16.01.13 02:17:38) 
ayağı kaymış adamın. görevlilerin de acemilikleri var tabi ama vefat eden amcanın arkasından sik sik konuşmak biraz orospu çocukluğuna giriyor.


  • zgrydn  (16.01.13 02:22:22) 
haber.mynet.com/denize-dusen-adamin-son-anlari-kamerada-673152-yasam/


video burada. o kaptan bunun eğitimini almamış mı allah cezasını versin diyorum.
  • solo  (16.01.13 02:51:55) 
tüylerim ürperdi, içim acıdı, hatta hüngür hüngür ağladım haberi izlerken.

adamın ortadan atlaması yanlış, evet ve malesef bunu -hatta daha kötüsünü- bi sürü insan yapıyor.

sonrası gerçekten korku filmi gibi... geri alıp izleyemedim bile. ailesinden biri olsam heralde şunu izleyip kafayı oynatırdım.

eventi bırak, ekşide başlığı bile yok rahmetli abinin. herkes onu vapurdan düşen adam olarak biliyor. (bkz: haydar kayır)
  • supergirl  (16.01.13 03:15:27) 
bu soruyu gorup, daha yeni izledim videoyu. keske izlemeseymisim. adam icin, ailesi icin cidden cok uzuldum amk.

adam dalginliktan dusmus ve oradaki gorevlilerde cahilliklerinden oldurmusler adami. bu kadar basit ve aci siktigimini mevzusu. bir de kamil mamil falan denilmis adam icin.

yazik amk. insanin hic degeri yok turkiye'de, cok yazik.
  • tdl  (16.01.13 03:39:31) 
%95 ido'nun ve çalışanlarının hatası. ne olursa olsun çalışanların araya birinin düşme ihtimaline karşı eğitilmesi lazımdı. tamamen doğaçlama müdahale ediliyor. hiç bir plan yok. milletçe acil durumlarda ne yapılacağını bilmiyoruz hadi, firmalarda mı bilmiyor.


  • merhum  (16.01.13 07:03:14 ~ 07:05:46) 
Motor gücü değil aslında halatın birden boşalması vidyoyu iyi izleyin adam halat boşalıp esneyince düşüyor sonra motor gücüyle haliyle alttaki girdap çekiyor adamı halatı bağlamaya çalışan elemanın bir anlık hatası ve bende eğitim şart diyorum


  • gündüz m  (16.01.13 07:28:13) 
hindistanda bi kız tecavüze uğradı öldürüldü bütün memleket ayağa kalktı. bizde noldu, hergün olmaya devam ediyor daha da beterleri. bizim memleketten bi cacık olmaz.


  • shiranai  (16.01.13 08:51:38) 
her ne kadar ortada bir hata olsa da öyle toplanalım, şikayet edelim olaylarına girişmek mallık. o adamın zaten ailesi, yakını vardır bu işi bırakmaz. ilaveten ihmali olan varsa da pek üstüne gitmemek gerek. adamlar elinden geleni yapmış. hergün bu olayla karşılaşmadıkları için acemice davranmışlar.


  • dokunmakalbime  (16.01.13 09:10:48) 
niye mallık olsun kardeşim. sustukça sıra diğerlerine geliyor farkında değil misin? 3. yüzyıldan kalma yöntemlerle vapura inip biniyoruz 21. yy istanbulunda hala! bıraksak kürek de çektirirler.


  • shiranai  (16.01.13 09:17:44) 
Arkadaş hasta mısınız ruhsuz mu?
Her gün karşılaşmadıkları için acemice davranmışlar vb. Nerede acil durum eğitimi? Atıyorum bir uçakta arıza çıksa, her gün arıza çıkmıyor diye düşmesini doğal mı göreceğiz? Can taşıyorsun sen orda. Kaptan yer açmak için yapmış olabilir, ama fazla yüklendiği de kesin. O kadar su akımına nasıl dayansın o adam? İkinci mevzu ordaki görevlilerin can simidi atılmaması, aradan dikey bir şekilde ver adam kendi geçirsin kafasına beline.

Özetle, cezayı hak ediyorlar. Sadece vapurun kaptanı değil, kaptanları ve elemanları eğitime almadan çalıştırmaya başlayan tüm yetkililer

Gel gör ki bu ülkede yalan bu iş. Avm inşaatında çadırda yatarken yangından ölen kaç işçi vardı, hangi yetkili ne kadar ceza aldı? Yıllardır maden işçileri ölüyor, kim ceza aldı? Tersane işçileri? Kot taşlama işçileri?

Umut dolu konuşmak isterdim ama gerçekçiliği tercih ederim.
  • megafon  (16.01.13 09:30:47 ~ 09:32:03) 
o iskeleden milyon tane insan geçiyor. ilkel, yada eski olabilir; ama tehlikeli değil. iskele atıldıktan sonra düşen kişi, kendi hata veya acelesinin kurbanı olmuştur. ha düştükten sonrası için haklısın.

ilaveten, ben ruhsuz değilim. sadece orada iskele atan görevlililere pek yüklenmemek gerektiğini düşünüyorum. acil durum eğitiminden bahsedecek olursak, yanıbaşındaki meslektaşın yada hizmet verdiğin vatandaşın kafasına avize düşmesi ihtimaline karşı senin de alman gerek. bunu söylüyorum; çünkü ceza çekmeleri için bir neden arıyorsunuz o neden de 1acil durum eğitimi1.
  • dokunmakalbime  (16.01.13 09:37:18 ~ 10:10:20) 
Adamın hatası olduğu da bir gerçek dediğin gibi. Ama görüldüğü üzere hava yağmurlu, yerler ıslak. Hatası olanı hatasıyla bırakacaksak bunları tartışmanın anlamı yok. Herkes başının çaresine baksın kaza vs.
Görevlilerin çekmesi için yükleniyoruz, çünkü bu olay bir değil iki değil. Oradaki adamların tek görevi o iskeleyi kurmak olmamalı. Ha tek görevleri iskeleyi kurmak olsa bile, yaşanan bu kadar olaydan sonra görev tanımları değişmiyorsa birileri cezayı hak ediyor. Yanımdaki adam için de benim acil eğitim bilmem gerekir ama benim işim böyle bir tehlikeyi barındırmıyor. Arada çok büyük fark var. O adamlar yolcuların can güvenliği için iskeleyi kurmakla yükümlü, direk işleri bununla alakalı yani.
Birilerinin ceza çekmesini istiyorsak da stres atmak için değil, şu ülkede bir şeylerin sorumluluğu alınsın diye.
Bulgaristan'da bir feribot kazasında 10 kişi öldü diye ulaşım bakanının istifa ettiğini, imrendiğimi hatırlarım. Birilerinin ceza almasına değil, sorumluluk almasına imrendiğimi.
  • megafon  (16.01.13 10:35:57 ~ 10:37:00) 
aslında pek farklı düşünmüyoruz. acil durum eğitimi, çalışan herkes için verilmeli. kamu hizmeti yapan kişiler için daha önemli, ama böyle münferit olaylardan sonra da, bu durumu ceza almaları için bir neden olarak görmek yanlış. ortada korkunç bir ihmalden ziyade şanssızlık var. hapislerde süründürmek yerine musibet diye adlandırıp en kötü ihtimale karşı daha hazırlıklı olarak geçiştirmek daha insani. sen bir yetkili, görevli olsan senin de aklına gelmez birinin düşüp öleceği.


  • dokunmakalbime  (16.01.13 11:12:47) 
Bu olayın münferit olduğunu düşünmüyorum. Kaçıncı kez okuduğumu unutacak kadar yaşanıyor malesef. Ben yetkili olsam da aklıma gelir, gelmeseydi bile önceki vakalardan sonra gelirdi. İnip binerken düşme ihtimali vapuru kullanan her insanın aklına gelmiştir bence. Bir insanın hayatını kaybettiyse verilecek cezanın da geçiştirilecek cinsten olmasını tercih etmem.
Neyse, ilk cevabımda da belirttiğim gibi hiçbir şey olmayacak muhtemelen. Bir sonraki kaza haberinde görüşmek üzere.

  • megafon  (16.01.13 12:07:38) 
kadın taksim metrosunda raylara atladı ve öldü. 3 saatte çıkardılar. üstelik trafik aksadı kaç saat.

var mı bir önlem? bir daha olmaması için? mesela iç kapı yapılsın diye bir hareket başlatılabilir. (şahsen mail atmıştım)

bu olayda da, vapurun kıyıya sıfır olacak şekilde olması sağlanabilir. bazılarında öyle. zaten onlarda vapurun kapısı bile açılmıyor yanaşmadan. (bir de yanaşmadan atlayanlar var ya)

yani kurtarmayı bilmiyorsun madem önlemeyi bari bil.
  • supergirl  (16.01.13 14:05:50 ~ 14:07:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.