[]

Ülke Olarak Sıçtık mı?

yurtdışındayım. gazete haberlerine bakayım dedim ne zamandır bakmıyodum. gazetevatan.com'a girdim haberler arasında gezindim. tam çıkıyodum, bi de ilk sayfaya bakayım dedim:

w10.vatanim.com.tr

arkadaş bu ne? açlıktan, susuzluktan ölen bebek mi dersin, üniversitenin yaptığı iğrenç yolsuzluk mu, hapisteki paşalar mı, öcalan'a lcd olayı hakkında "müdür jest yapmış" gibi iğrenç bir açıklama mı, araç içinde yanan mahkumlar mı... lan bu ne arkadaş? sıçmışız biz?? içim karardı yemin ederim ya.

ne zaman adam olacaz biz ülke olarak? ben kendimi bildim bileli aynı konular etrafında dönüp dolanıyoruz. tepedeki adamlar değişiyor, dünya değişiyor, biz yalpalayarak tutunuyoruz dünyanın değişimine ama bi kafamızı kaldırıp da insan olamıyoruz ya. bi türlü dürüst olamıyoruz. hep çalıp çırpma peşindeyiz, hak yeme, içten pazarlık peşindeyiz. niye arkadaş? niye? kim durduruyor bizi? bıkmadınız mı bundan?

 
sıçtık.

niyelerinin cevabı da islam.

hiç dönme hacı sen buralara.
  • fatihkkk  (15.01.13 22:04:16) 
bence sıçtık.
yurtdışından aldığım burs tekliflerini kabul etmeyip ülkede kalan aklımdan şüphe ediyorum. en azından akademi sıçmış vaziyette, ülke sıçalı oluyor biraz. daha iyiye gideceğini düşünmüyorum ama daha kötüye gidebilir.

  • kayranin kedisi  (15.01.13 22:05:37) 
sıçtık

nerdeysen benide al
  • secilmis uye  (15.01.13 22:08:53) 
ohoo geç kaldın,

sıvıyoruz.
  • jimjim  (15.01.13 22:15:22) 
bence de sıvıyoruz. dünyanın gelişmiş kısmına göre çok çok gerideyiz, fakat şöyle de bi durum var, dünyanın geri kalanına göre çok çok ilerideyiz. o yüzden çok da karşılaştırmamak gerek.


  • roket adam  (15.01.13 22:18:15) 
ya olaya bak. bunu da şimdi gördüm. umarım melih gökçek'in gerçek twitter hesabı değildir bu.

twitter.com

ulan ülkemi çok seviyorum, ziyarete şu kadar kaldı diye gün sayıyorum ama böyle şeyler de olmaz arkadaş. bunu diyen devletin en üst kademelerindeki biri. nasıl oluyor ya? ben burda işletme okuduğum halde ilk yılımda bilim dersi almak zorundaydım ve içinde evrim teorisi de vardı. hoca da defalarca dedi "bilim zaten hiçbir şeyi kanıtlamaz, bilimin amacı bu değil" diye. biz de güzelce öğrendik dersimizi. e bu hoca görse bu ülkede böyle üst düzey bir adam bu lafı diyor, götüyle gülmez mi bize?

lanet olsun. iğreniyorum.
  • rebio  (15.01.13 22:22:13 ~ 22:25:32) 
sıçtık.

nedeni asla İslam değil.

İslam nedir desem kaç kişi cevaplayabilir?including me brotha.
  • jpsartre  (15.01.13 22:31:32) 
sıçtık, ama şamanist kalaydık sıçmazdık. ulan arkadaş mallık parayla değil ya..


  • fatihdr  (15.01.13 22:41:21) 
Elhamdülillah sıçtık.


  • megafon  (15.01.13 22:44:13) 
@aband0ned hangi düzgün ülkede, ülkenin bilim kurumu evrim kitaplarını basmayı bırakıyor ve dolaylı yoldan sansür uyguluyor ya da üniversite rektörü okula ayrılan ödeneği cebe cukka yapıyor bi söyle hele? eğer kendini doğudaki gelişmemiş ülkelerle kıyaslayıp da söylüyorsan bunları zaten baştan kaybetmişsin sen yapcak bir şey yok.


  • slap  (15.01.13 22:59:01) 
sıçtık, tek nedeni islam demek ne kadar yanlışsa nedeni asla islam değil demek de o kadar yanlıştır bu arada. gerçek islam diye tutturmasına gerek yok kimsenin, ne olduğunu bilmiyoruz demeye de...

bu ülkede kabul edilen genel islam anlayışı nedeniyle birçok şey yapılıyor, ya da yapılmıyor, çok büyük bir etkisi var.

sosyal yanını bir kenara bıraksan maddi yanı var. diyanetin devasa ve gereksiz milyarlarca liralık bütçesi olmasa(burada islam değil, komple bütün dinler için söylüyorum. hristiyan olsa bu ülkenin çoğunluğu bu sefer de cami kadar kilise olurdu...) birçok alanda çok daha rahat bütçe ayrılırdı. bu akp başta olmazdı vs.vs. çok şey değişirdi.

daha kötüsü olamaz mıydı? belki olurdu, ama ben sanmıyorum...

en büyük sebeplerinden birisi islamdır, birçok diğer sebebi de islam'ın sonucunda oluşmuştur.

----
bu konuyla alakalı olmakla birlikte özellikle jpsartre ve fatihdr nickli kullanıcıların cevaplarına karşı yazılmıştır.


islam olmayınca otomatik şaman oluyoruz zaten biz... ulan arkadaş mallık parayla değil ya...

(bkz: ve beyin koşarak uzaklaşır)
  • ucan spagetticanavari  (15.01.13 23:22:24 ~ 23:31:29) 
Bahsettigin olaylarin insanlarin gundemini degistirmesine imkan yok.Birak bunlari deprem olsa 50000 kisi olse yine degisecek birsey yok.Ulkede cok guclu bir dezenformasyon var.Nemalanan kesim icin her sey zaten gulluk gulustanlik.Geriye kalan genis kesimler zaten ekmek davasinda.Muhalifler desen hapise dusersem korkusunda


  • nicotr  (16.01.13 00:26:36) 
bir de tüy diktik.


ama diyeyim ben size, ikinci yorumunuza ilişkin bir turnusol kağıdı olarak i.melih gökçek'in yorumu umudunuzu kırmasın. adamın kapasite zaten belli. iddiasına göre üniversite mezunu olup da pazarda yumurta satarak belediye başkanlığına yükselegelmişliğini gönençle kendinden iş isteyen gençlere iş beyenmiyonuz, sonra da işsizlik var diyoonuz tarzı bir şuursuzlukla ifade edebilen bir şaşar beşer o. sizi asıl korkutan, inciten, endişelendirmesi gereken adamın her attığı tıvite şakşakçılıkla meksika dalgası yapan kafası güzel güruh olmalıdır. buradan da sizin demeye çalıştığınız bir cümleyle imam (yellenme)-cemaat (dışkılama) ilişkisini ayakları baş olmuş bu zavallı ülkede rahatlıkla görebilirsiniz.

diğer konu olarak da tübitak'ın da elbet kimlerin elinde olduğuna dikkat etmek gerekir. hatırlatma babında:
(git:www.cnnturk.com)

diğer bir mevzuat da , bir ülkede ekonomik olarak birilerini yoksun ve yoksul bırakırsanız ki gücetapan bir toplumuzdur, senelerdir bu fasit daire böyle işlemektedir, boruyu öttüren elbette güç odaklı bir hükümettir. burda çalan çırpan eşşoğlueşektir demek isterdim ama o da çokça pohpohlanır ki babadan oğula geçmemesi gereken bir bulaşıcı virüs olagelmiştir hep. ekonomik olarak ilikleriniz sömürülüyorsa eksilen yere en güçlü itici güç konması gerekir, buraya da inanç sistemini boca edebiliriz. oysa yaşar kemal hep isyan etmiştir, hep duyarım söyleşilerinden: yoksulluk bizim kaderimiz midir diye...

sona gelirken, ileri demokrasimizin patlamış frenine bir çözüm bulunması için içtenlikle dua ederken,canımız ülkemizin açlık-tokluk-yoksulluk derdiyle bitap düşmeyen büyük bir çoğunluğu kalkındırabilirsek, o zaman bu ülkede normal (ne ileri ne geri )demokrasi de oluuur, insan hakları da oluuur, basın özgürlüğü de oluuur, hazımsızlık sorunundan sağa sola saldırıp zırvalamayan başbakanınız da oluuur, o istesin ben cam bile silerim demeyen aklı başında, işini yapan evropadan sorumlu bakanınız bile olur.

son söz olarak: siz uzaktasınız ki şanslısınız bir bakıma, bu ülkeden bir an önce defolup, bakınız yineliyorum defolup gitmek isteyen bir grup insanın ve tüm bu olanların,bunların derdinden kurdeşen dökmüş diğer insanların da nasıl cenderelerde boğulduğunu, mengenelerde ümüklerinin sıkıldığını, nasıl kurdeşen döktüklerini varın da siz düşünün efendim. selametle.
  • saatleriazarlamaenstisusu  (16.01.13 03:39:45 ~ 03:49:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.