[]

Üniversitelerin eşit sayıda kız ve erkek öğrenci kabul etmesi

Bu fikre nasıl karşı olabiliriz?
Benim aklıma hiçbir mantıklı açıklama gelmedi.


Sizin neyi mantıklı bulduğunuzun burada hiçbir önemi yok. Yani kız ve erkek öğrenciler arasında eşitlik olması gerektiğini düşünüyorsanız bile, buna karşı olanlar nasıl bir bakış açısına sahip olabilir diye soruyorum.
Benim aklıma bununla ilgili hiçbir mantıklı açıklama gelmediği için burada danışmak zorunda kaldım.

 
Karşı değiliz/değilim zira bu bir fikir değil. böyle fikir olmaz olsun.


  • sifirin altinda  (10.01.13 09:16:52) 
sadece kiz ya da sadece erkek diye kontenjan ayrilmasi, gercekten hak eden ve calisarak o noktaya gelmislere haksizlk olur. kadinlik erkeklik pipi ile meme ile degil bilinc ile olur. ayrintili bir calisma icin

sex nedir? gender nedir? toplumsal ayrişmanın eşiğinde bir sırat köprüsü sorusu. basılmamış yüksek lisans tezi. müntekim gıcırbey. rte üniversitesi, 2003.
  • atmacaged  (10.01.13 09:22:18) 
ayrımcılık.


  • baldur  (10.01.13 09:30:00) 
nasıl okul öncesi eğitime erkekler gitmiyorsa makina ya da elektrik mühendisliğine de kızlar gelmiyor. o yüzden de internet denen zıkkım var. gidin tanışın sevişin, pozitif ayrımcılık adı altında ortamın *mına koymayın..


  • hosein  (10.01.13 10:08:49) 
o kadar saçma bir fikir ki, karşı çıkmaya bile değmez..


  • smoothcriminal  (10.01.13 10:11:23) 
aslında bu fikir kağıt üzerinde olmasa da uygulanıyor dünyada. mesela abd okullarında kadın erkek oranı bir istatistiktir, bazı okulların bunu dengede tutmaya çalıştığı doğrudur (55% 45% max.)

kanuni değil, fakat uygulanıyor. ve tabii ki eşitsizlik oluyor, yanlış nereden bakarsanız
  • kuja  (10.01.13 10:24:40 ~ 10:24:56) 
fırsat eşitliğine aykırı

her ne kadar kadın-erkek eşitliği olsa bile, bazı mesleklere yönelik eğitim erkeklere daha uygunken, bazıları da kadınlar için daha uygundur. bu tür eğitim veren bölümlerde kadın-erkek eşitliğinin sağlanabilmesi için kişilerin istemedikleri halde o eğitimi almaları ve dolayısıyla o işi yapmaları gerekecektir.

üniversite eğitimi çalışma ve başarıyla elde edilir, sırf eşitlik sağlamak için bazıları hiç hakketmediği eğitimleri alma şansına sahip olurken bazıları da hakkettikleri halde eşitliği bodukları için o eğitimi alamayacaklardır.
  • halanne  (10.01.13 10:24:44) 
cinsiyeti ilgili bölüme girmek için göz önüne alınacak faktörlerden saymazsak eşitlikten bahsedebiliriz. eşit sayıda kız ve erkek alınarak olmaz. boş kontenjana sırf x cinsiyetinde olduğu için girebilenler olur sonra.


  • zgrydn  (10.01.13 11:20:07) 
sirf kontenjan dolacak diye calismayan kizi almak, calisan erkege haksizlik olur


  • co2s2  (10.01.13 11:35:49) 
bir erkeğin puanı daha yüksek olduğu halde, o bölüme kadınlar daha az rağbet gösteriyor diye, kendinden binlerce daha düşük sıradaki kadınlar kadın kontenjanı boş olduğu için girebilirken, o giremeyecek.böyle eşitlik mi olur.


  • alice practice  (10.01.13 11:49:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.