[]

sıcak para neye deniyor? hisse alana da bono alana da deniyor mu?

mrb, öncelikle bu soruyu ekonomi alanında okuyan, çalışanlar cevaplarsa birşeyler öğrenmiş oluruz.

her zaman duyuyoruz sıcak para diye de tam olarak bilmiyor olabilirim sıcak paranın ne olduğunu.. benim gördüğüm, bu tabloya göre yabancılar gelip faiz alıp gitmemişler daha doğrusu bu çok düşük, 78 milyar dolarla borsayı, 56 milyar dolarla devleti fonlamışlar, mevduat 12 milyar dolar ki bu da bankalar için ihtiyaç bu da kötü sayılmaz. yani bu tabloya göre eğer bu kalemlere sıcak para deniyorsa, benim anladığım sıcak para çok da kötü durmuyor, faydalı bile denebilir, neden sürekli sıcak para diye söyleniyor, ya da benim yanlışım nerede? ya da sıcak para bu tablodaki hangi değer? tamamen yanlış mı yorumluyorum acaba tabloyu? şimdiden teşekkürler

tablo sayfada en altta, yabancı portföyü arttı diye yazıyor başında:
www.haberturk.com

 
çünkü geldiği gibi gidebilen bişey bu sıcak para.. yatırım yapılmadığı için de kalma süresi tamamen o parayı getiren kişinin insafına kalmış durumda..

marx da açıkça belirtir: finans kapitaldense(bankalar yani) üreten kapitali (fabrikaları) tercih ederim der.
  • hosein  (09.01.13 09:18:36) 
sıcak para denen şey, kısa vadeli yatırımdır. yani fabrika, üretim tesisi vb. gibi şey değildir. ülkeye girer, ülkenin, piyasanın o anlık nakit ihtiyacını karşılar. ama en küçük bir dalgalanmada ki bu dalgalanma hem içsel hem dışsal faktör olabilir, hemen ülkeyi terkedebilir. yani ani çıkışı sonucunda götümüzün üstüne oturtabilir bizi. bu yüzden tehlikelidir.

borsadaki para filan uzun vadeli para değildir ki. bugün ben borsaya yatırım yaparım, yarın hop çekerim paramı.
  • bilmemkacincinick  (09.01.13 09:24:12 ~ 09:25:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.