[]

yolculuk için tavsiyeler; atıştırmalık, tok tutmalık şeyler

merhabalar,

yarın akşam roma'ya yola çıkacağım. yataklı trende gideceğim ve yol yaklaşık 14 saat tutacak. ilk kez yataklı vagonda seyahat edeceğim. dikkat etmem gereken şeyleri söylerseniz iyi olabilir.

sabah 11 gibi varacağım ve direk hostelime gidip çantamı bıracağım. değerli şeyleri yanıma alacağım elbette. fakat çantamın orada kalması ne derece güvenli?

roma pass adında bi kart varmış. 30 euro, hem 2müzeye bedava (diğerlerine indirimli girilebilirmiş hem de ulaşım bedava oluyormuş. müzelerde 26yaş altı ve öğrenciler için indirim oluyor mu? müzeler zaten ücretsizse pass almaya gerek var mı, 3 günlük ulaşım kartı satılıyor mu?

çantama koyacaklarım hakkında hatırlatmada bulunursanız iyi olur. feci bi rehavet üstümde, bi şeyleri unutmak istemem.

enerjim biter acıkırsam diye çantama atıştırmalık bi şeyler koyacağım. kuruyemiş, bisküvi tarzı. aklınıza ne geliyor bu konuda?

bu benim ilk turizm amaçlı yurt dışı seyahatim olacak ve tek başımayım. ilk kez backpacker çanta kullanacağım. aslında amaç sadece sağı solu görmek değil, o bacpacker ruhunu yavaştan yakalamak. bu konuyla ilgili tecrübelerinizi paylaşırasnız müteşekkir olurum.

sağolun.

 
şekerli şeyler koyma çünkü bunlar kan şekerini ani yükseltip düşüreceği için çok çabuk acıkırsın onun dışında lifli şeyler al yanına örneğin eti form gibi ya da meyve da olabilir bu konuda konserve ton balığı da iyi fikir aslında proteinlerde tok tutar uzun süre.


  • lathspell  (08.01.13 20:58:05 ~ 20:58:48) 
ben pestil diyorum. ama lathspell şekerli şeyler koyma dediği için işin o tarafını bilemeyeceğim.
şekil 1a : www.ateserkuruyemis.com.tr

  • raif_efendi  (08.01.13 21:20:41) 
sandviç yap onları koy çantana. En sağlıklısı böyle olur. Bir tane kilit al, kocaman asma kilitlerden değil de, dolap kilitleri oluyor. Hostel'de dolap olup kilit olmayabilir. Ben her ne kadar dikkatli de olsam, boyundan asmalı cüzdan kullanıyorum pasaport, kredi kartları ve paramın büyük kısmı için. Kullanacağım kadarını cüzdanıma koyuyorum. Bel çantası da iyidir hoştur ama, ilk hedeftir, yani pıt diye keser alırlar, her şeyin gitmiş olur.
Onun dışında fotoğraf makinenin şarj aletini unutmamalısın.

  • dampire  (08.01.13 21:23:27) 
Roma pass ve benzerini araştırma, direkt gidince yerinde araştır, öğrenmeye çalış. Şehir hakkında ne kadar az araştırma yaparsan önceden, o kadar çok zevk alırsın. Diğer türlüsü backpacker ruhuna uymuyor, sanki 'görev' yapıyormuşsun gibi oluyor.


  • roket adam  (08.01.13 23:06:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.