[]

ekonomiyi anlatan eski bi looney tunes çizgi filmi

youtube.da farklı kelimelerle arama yaptım ama nafile.

aradığım çizgi filmi eskiden kanal d'de izlemiştim.
sylvester'a bir miras kalıyor. sanırım kedinin avukatı elmer fudd idi. hani bugs bunny'yi tüfeğiyle kovalayan adam. sylvester'in arkadaşları "kanka al parayı beraber yiyek" diye gaza getiriyorlardı kediyi. bi iki defa para çantasını almaya çalışsalar da elmer onları yakalıyordu. en sonunda sylvester'ı oturtup bi sunum yapıyordu.

sunum, paralarımızı bankaya yatırmanın ne kadar önemli olduğu ile ilgiliydi. eski ve yeni tipteki insanları ve onların mutluluğunu ve mutsuzluğunu gösteriyordu. zar zor işe gidip gelenler, tüm yaptığı iş karşısında çok az para kazananlar, kadının toplumdaki yeri, falan. adam işten yorgun argın bi şekilde eve geliyor, kadın çamaşır yıkıyor. adam parasını kadına veriyor. parayı muhafaza eden kadındı. sonra aradan bi kaç sene geçiyor. elmer, parayı artık bankada sakladıklarını belirtiyor ve ailelerin yaşam seviyeleri artıyor. artık elde değil makinede yıkıyorlar çamaşırı. evlerde tv var, kıyafetleri bile lüks, gibi.

sunum bittikten sonra slyvester tamam anladım diyor ve elmer arkasını döndüğü gibi kaçırıyor çantayı. arkadaşlarına götürüyor fakat arkadaşları da sunumu camdan izlemiştir ve onlar da bu sefer slyvester'a engel oluyorlar.

neydi bu çizgi film?

not: sylvester dedim ama, belki kedinin ismi farklıydı.
elmer fudd dedim ama, acaba domuzcuk mu diye de düşündüm.
finance, market gibi terimlerle bi kaç arama yaptım.
bu değil, ama buna benzer bi propaganda idi. çizim tarzı da buna benziyordu ve muhtemelen bu tarihlerden kalma ( alttaki video 52 tarihli)
www.youtube.com

 
Heir Conditioned (1955) is the story of Sylvester inheriting a large sum of cash with the help of a strangely competent Elmer Fudd as his financial advisor talking about investments.

fr-fr.facebook.com
  • irbat  (07.01.13 14:08:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.