[]

bikaç ingilizce gramer sorusu

1. will go ve going to farkı nedir? örneklerle açıklayabilir misiniz?

2. i have eaten, i ate, i have been eating, i was going to eat tüm bunlar kafamı karıştırdı. şunların da farkını örneklerle açıklayabilir misiniz?

3. i have been working yanında i had been working de kullanıldığını gördüm. bunların da farkını örneklerle açıklayabilirseniz sevinirim.

4. irregular verb tablosunda yanyana 3 versiyonu. hangisi hangi zamana ait? mesela blow/blew/blown : patlar/patladı/patlamış mı?

5. son olarak ingilizce'yi türkçeyle mukayese ederek açıklayamaz mıyız? mesela miş'li geçmiş zaman have been'le aynıdır desek ve böyle cümlleler kurarken sadece have been kullansak olur mu?

 
tüm bunlar en basit gramer sitelerinde / kitaplarinda zaten örnekleri ile aciklaniyor.

herhangi bir dil herhangi bir dil ile mukayese ederek açıklanmaz.
  • atmacaged  (05.01.13 13:04:15) 
imdi;
1- going kullanıldıı zaman kesinlik bildiriliyor.
2- have eaten- present perfect bir yapı. Yani eylem yapılmış yapılmasına; ama o eylemden ortaya çıkan etkiler hala sürüyor.
have been eating * present perfect continuous yapı. mektaydım, maktaydım mealinde. mesela tam elma yerken arkadaşın aradı diyelim; işte o an bu yapıda cümle kurman uygun düşer.
was going to eat ise; yemeye karar vermişsin; ancak yememişsin.

3- I had been working de geçmişten bahsederken kullanılır. Özellikle romanlarda felan çok gördüm. işte, I had been working while she called me. burada aranmadan hemen önce çalışmakta olduğunu belirtiyor geçmiş zamanda.
umarım faydalı olabilmişimdir.
  • pangea  (05.01.13 13:06:18) 
@atmaca: açıklamaları yazıyor. farklarıyla ilgili kayda değer bilgi bulmak güç.
@pangea: tşkler. çok yararı oldu.

  • dokunmakalbime  (05.01.13 13:06:45 ~ 13:09:59) 
ingilizceyi ezber bir sisteme oturtarak öğrenmek istiyorsun, sorularından anlaşılan bu. ingilizce gramer ezberiyle ve türkçeyle karşılaştırılarak öğrenilmez, mantık kurmaya ve anlamaya çalış.

irregular verb tablosunu türkçe bir mantık kurup anlaman pek mümkün değil. 2. sorunun cevabıyla beraber anlayabilirsin. farklarıyla ilgili bilgiyi de future present past şeklinde tablolarla açıklayan bir internet sitesinde bulabilirsin, tenslerin kapsadığı zamanları gösteren anlatımlar var. past continuous tense yazıp google'a arattım ve çıkan ilk site gayet iyi anlatmış www.englishpage.com
bu da past perfect continuous
www.englishpage.com
  • there is a light that never goes out  (05.01.13 13:16:49) 
"Will go" ve "going to" değil o, "will" ve "are going to". Öğretim sırasında bunlar farklı denir, going to daha kesin denir ama takılma ona bence. Aralarındaki neredeyse tek fark görünümleri. Ha bir de mesele "I was going to go there." şeklinde bir cümleyi will'le kuramıyorsun sanırım.

Patlar/patladı/patlamış olmaz, Türkçeyle karşılaştırmamak gerek. Hiç düşünme bile Türkçede ne olduğunu.
  • Adrammelekh  (05.01.13 14:00:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.