[]

Lens seçimi yardım - kafa karışıklığı (bc vs)

yıllar önce gözlüğü bi kenara attıktan sonra dün yeniden muayene oldum, numaram değişmemiş 0.75 miyop,lens kullanmak istediğimi söyledim doktora o da aylık lensleri önerdi. optikleri gezdim, bir sürü saçma sapan çelişir şey söyleyip beni kızdırdılar. arada da yüz fiyat farkı olunca netten sipariş vermeye karar verdim. baya bi araştırdım fakat sağlıklı değerlendirme için yeterli veri toplayamadım, çok çelişki var söylenenler arasında.

bc eğriliğim 8.7, buna göre en favori lens olan acuvue oasys alabilir miyim bilmiyorum (sadece 8.4 var oasys de). uyar diyen var uymaz diyen var. acuvue 2 ve advanced pek tavsiye edilmemiş. lensal.com da acuvue 2'de 8.7 kullanan advanced da 8.3 almalı denmiş (wtf?). focus night and day çok konuşulmuş, sanırım air optix n&d olmalı bu (tam olarak bi söyleyen olsa ah) bunda da 8.7 bc yok...

ne aliim bilemedim, mühendislik yaklaşımıyla bu sorunu çözmek içim önce sektöre el atıp çeki düzen vermek gerekecek yoksa mümkün değil iş o halde yani. optiklere gidip sormaktansa burdan sorayım aklı başında birileri denk gelir dedim. napiim?

ek bilgi: minimum günde 12 saat kullanabileceğim bi lens arıyorum, fazlasına da hayır diyecek değilim. çalışırken bilgisayar başında bi kaç saat geçiriyorum ama çok yoğun değil, sahada da olabiliyorum bazı günler. gözlerim öyle çok problemli değildir, sulanma enfeksiyon gibi sıkıntılar yaşamadım hiç. ayrıca başak burcuyum. (şunu baştan diyeydim iyiydi di mi?)

 
Hocam kim ne derse desin markayı deneye deneye bulursun. 3-4 marka değiştirdim. 7 yıldır oasys kullanıyorum. Ablam da nerden baksan 20 yıllık kullanıcı. O da tüm markaları denedi.
Göz hassas bi konu eyvallah. Ama bokunu çıkaranlar var. Bana kalırsa uygun başta uygun bc'yi al. Memnun kalmazsan oasys denersin. :)

  • nickini vermek istemeyen uye  (01.01.13 20:23:07) 
tamam da bu adamlar piyasanın en tutulan lensini niye sadece 8.4 bc yapmışlar ki? yoksa benim gözlerim mi anormal?


  • khomaniac  (01.01.13 20:27:00) 
bc değerimi bilmiyorum.
yıllarca acuvue oasys kullandım ve 1 yıldır purevision 2 hd kullanıyorum.
ikisi de iyi.
  • 9kuyruklukedi  (01.01.13 20:27:35 ~ 20:27:52) 
bence de öncelikli olarak bc değerine göre hareket et. bir de firmalar, medikaller falan deneme lensleri veriyorlar. para vermektense onlardan talep etmek daha iyi olur bence.


  • sanal uyku  (01.01.13 20:34:16) 
lens çok değişik bir şey. denemeden bulamıyorsun doğrusunu. ben clear 58 kullanıyorum. bc 8,7 diye hatırlıyorum ama emin değilim. bak saat olmuş on hala daha gözüme batmıyor. bazı gerizekalı optikçiler bc o kadar önemli değil falan derler dinleme. gerçi doktor söylemiştir ama söylememişse eğer 0,25 numara düşüğünü al.


  • mlky lvn  (01.01.13 20:50:29) 
şu focus night and day meselesi? bi de 8.7 bc seçeneği olan lensler (acuvue 2 - advanced vs) pek tercih edilmemiş?


  • khomaniac  (01.01.13 20:59:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.