[]

Arkadaşlar köpeğim benden kaçıyor!

Arkadaşlar dişi bir köpeğim var. Bahçede besliyorum. 1 yaşına henüz ya girdi, ya girmedi. O sınırda yani. Ancak boyut olarak epey gelişti. Konuya gelelim, köpeğim 2 gündür benden harıl harıl kaçıyor. Yemek yemiyor. Neden kaçıyor acaba? Hamile kalmış olabilir mi? Ya da sebebi ne olabilir?

Şunu da eklemek istiyorum, bundan 2 hafta evvel köpeğimin başına şöyle bir olay geldi. Köpeğimi düzenli olarak geceleri dışarı salardım. Bahçenin kapısını açardım yani, ancak 2 hafta önce eve geldiğimde köpeğimin arka bacakları titriyordu. Yemek yemiyordu, bir köşeye sinip yatıyordu. Ama benden kaçmıyordu. Özellikle arka bacakları titriyordu. Ve şoktaydı. Ben çiftleşmiş olabileceğini ve ilk çiftleşmenin şokunu yaşadığını düşünüyorum. Ya da şerefsizin biri dövdü köpeği. Zira arka bacaklarına dokununca ciyaklıyordu. Tam bu mesele geçti. Köpek 1 hafta falan çok güzel yaşadı. Şimdi de bu başladı arkadaşlar. Moralim epey bozuk. Yardımlarınızı bekliyırum.


 
veterinere götürdün mü? onların birfikri olabilir.


  • interview with the vampire  (28.12.12 15:55:42) 
arkadaşlar veterinere götürebilecek bir ortam olsaydı zaten direk götürürdüm. burasi bir köy. en yakın veteriner 20 km uzaklıkta, ona da götürecek araç yok. götürebilsek bile, buralardaki veterinerlerin uzmanlık alanı evcil hayvanlar değil, ticari hayvanlar.


  • dergus  (28.12.12 16:02:13) 
hayvan psikolojisinden anlamam ama "burası bir köy" dediğin için şöyle bir tahmin yürüttüm; yaban domuzu veya kurt, çakal gibi vahşi bi hayvan saldırısına uğramış olabilir. bi süre sonra normale döner diye düşünüyorum. ama sakın madem benden kaçıyosun o zaman sana yemek yok ya da ben de seni sevmem, senle oynamam gibi bi karşılık verme, ilgilenmeye devam et. bi de cinsi nedir köpeğinin?


  • reso aga  (28.12.12 16:10:29) 
yemek olarak ne kullanıyorsun ? ilgisini çeken bir oyuncağı var mı ? onları deneyin.. bir nevi tuzak kurun


  • veilofsin  (28.12.12 16:16:55) 
hocam asilari falan ne durumda bilmiyorum ama benim bi arkadasiminda bir ara kopeginin arka bacaklari titriyordu. sonra kopegi veterinere goturdu orda birakmak zorunda kaldi oldu yani kopek. genclik hastaligi (bkz: distemper )demisti doktor. simdi sen 1 yasinda falan deyince aklima geldi. bir arastir derim.


  • colpa  (28.12.12 16:21:20) 
abi aşı falan yaptıramadık, aşı yapacak adam da yoktu. şimdi gençlik hastalığı falan dediniz, korktum iyiden iyiye... :(


  • dergus  (28.12.12 16:34:16) 
köpeğe tecavüz etmiş olmasınlar?


  • gebere jackson  (28.12.12 16:39:26) 
diğer köpekler tecavüz etmiş olabilirler, tabii buna ne kadar tecavüz denilirse. ancak şu var, köpek 1 haftadır falan çok iyiydi. bir yere de salmıyordum. durup dururken yapmaya başladı bu hareketi.


  • dergus  (28.12.12 16:42:16) 
benim tecavüzden kastım bi insanın tecavüz etmesiydi. bu tür olaylar sonunda hayvanlar şoka girebiliyor, köy ortamı denince ve köpeğin de durumunu okuyunca aklıma direkt bu geldi, bilemiyorum tabii.


  • gebere jackson  (28.12.12 16:44:54) 
inş. gençlik hastalığı değildir, biz iki köpeğimizi öyle kaybetmiştik.


  • yue  (28.12.12 16:45:38) 
benim de oyum bir insanın tecavüz etmiş olmasından yana.
her gün duyulan, sıradanlaşmış olaylardan biri, yani o kadar imkansız bir şey değil.

üstüne gitmeyin, sevgi göstermeye çalışın.
seveceği, değişik bir yiyecekle ya da oyuncakla yaklaşmaya çalışabilirsiniz.
ses tonunuzu sakin tutun.

bir süre bahçeden salmayın, hatta bence hiç salmayın dışarıya.
gözünüzün önünde olsun.
  • blatta hiberna  (28.12.12 17:43:50) 
anlamadığım şu arkadaşlar, farzedelim bir insan tecavüz etti ve bu 2 hafta önce oldu. lakin bu köpek, o şoku atlattıktan sonra gayet neşeli, eski haline dönmüştü. 1 hafta falan geçti, hayvan benden kaçmaya başladı. ben bunu anlamıyorum?


  • dergus  (28.12.12 17:46:04) 
şoku atlattıktan sonra değil, şok nedeniyle de öyle neşeli olabilir.
kadınlarda da olabiliyor aynı şey.

eğer tecavüze uğradıysa insandan korkmaya başlamış olması normal.
gençlik hastalığı olduğunu sanmıyorum.

yani belki tecavüz değil de, dayaktır, başka köpek saldırısıdır vb. ama ben bir çeşit travma olduğunu düşünüyorum.

düzgün bir makineniz varsa fotoğraflarını çekseniz?
gerçi artık iyileşmiştir muhtemelen, ama az çok anlaşılabilir bir şeyler belki.

gerçi gençlik hastalığı falan olmadığı sürece, eğer dediğim gibi travma yaşadığı için böyleyse, zaten yapmanız gereken belli.
seveceksiniz, bol bol konuşacaksınız, dayanamayacağı yiyeceklerle aklını çelmeye çalışacaksınız, oyun oynama girişiminde bulunacaksınız vs vs.
  • blatta hiberna  (28.12.12 18:07:39) 
dostum asilarindan haberin yoksa genclik hastaligi olma ihtimali yuksek. cunku sendeki belirtilerde ayni arkadasimla o da ciftelstigini dusunuyordu yani. konu birbirine cok benzer oldugu icin genclik hastaligi olabilir diye dusundum. ve gercekten ihmale gelmez ben omrumde kopek beslememis hatta kolay kolay da yaklasamayan biri olarak kopegin o hastaliginin baya baya ilerlemis oldugu donemini gordum cok kotu olmustum. hareket edemiyo arti cani cok yaniyo bakinca anliyosun ztn. yani bi de o senin kopegin, cok koyar adama. gotur bi sekilde bul bi yolunu artik.


  • colpa  (28.12.12 18:22:14 ~ 18:24:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.