[]

ev-yüksek gerilim ilişkisi

merhaba, şimdi biz bir ev almayı düşünüyoruz, bi de ev bulduk fakat önünden yüksek gerilim geçmekte, sizce zararlı bir şey midir bu? çok çeşitli dedikodular var da hakkında. temsili yüksek gerilim : 4.bp.blogspot.com




 
Evinizin önünde yüksek gerilim hattının olmasındaki tek tehlike ihtimali, direğin devrilerek ya da kabloların koparak evinizin üstüne düşmesi olur. Bundan başka en fazla çirkin bir görüntü olur evinizin önünde, hepsi bu? Bu tip güç hatlarının zararlı radyasyon yaydığına dair ciddi bir inanış vardır ancak o yükseklikten size verebileceği zarar, tüm gün cebinizde taşıdığınız cep telefonunun size verdiği zarardan fazla değildir.


  • cok sey hakkinda az sey bilen adam  (26.12.12 21:32:31) 
evet. zararlı. sürekli ve yüklü bir manyetik alan. bu gsm'den çok daha bilimsel ve gerçek bir zarar. gsm halen tartışılıyor (ağırlıklı olarak kötü olduğu söylense de henüz gsm de yeni olduğu için gerçek sonuçları ortada değil.) ama elektrik manyetik alanının bu kadar güçlüsü iyi değildir. bu arada bu manyetik alandır. radyasyon değil.


  • ben smyrna  (26.12.12 21:34:21) 
sesinden rahatsız olmuyorsanız herhangi bir sorun oluşturmaz. dedikodular oluşturduğu manyetik alanla ilgili ise o kadar manyetik alanı cep telefonu da, kablosuz modem de oluşturuyor.

uçak düşüp tellerini koparıp kopan tellerin açık ucunun da yağmurlu bir günde balkona düşmediği sürece sorun olmaz. (ne kötü cümle oldu be)
  • enerji muhendisi  (26.12.12 21:34:46) 
cok sey hakkinda az sey bile... sözlerine istinaden yazmadım. yazıyordum. radyasyon değil manyetik alan. buna dikkat.


  • ben smyrna  (26.12.12 21:34:55) 
burada yazan radiating kelimesi "yaymak" "ışın saçmak" anlamında. radyason (nükleer) değil.

Electric and magnetic fields (EMF) are invisible lines of force that surround any electrical device that is plugged in and turned on. EMF are made up of waves of electric and magnetic energy moving together (radiating) through space. Electric fields are produced by electric charges and magnetic fields are produced by the flow of current through wires or electrical devices.

EMF is commonly associated with power lines. A person standing directly under a high-voltage transmission line may feel a mild shock when touching something that conducts electricity. These sensations are caused by the strong electric fields from the high-voltage electricity in the lines. They occur only at close range because the electric fields rapidly become weaker as the distance from the line increases.

Many people are concerned about potential adverse health effects. Much of the research about power lines and potential health effects is inconclusive. Despite more than two decades of research to determine whether elevated EMF exposure, principally to magnetic fields, is related to an increased risk of childhood leukemia, there is still no definitive answer. The general scientific consensus is that, thus far, the evidence available is weak and is not sufficient to establish a definitive cause-effect relationship.

In 1998, an expert working group, organized by the National Institute of Health’s National Institute of Environmental Health Sciences (NIEHS), assessed the health effects of exposure to extremely low frequency EMF, the type found in homes near power lines. Based on studies about the incidence of childhood leukemia involving a large number of households, NIEHS found that power line magnetic fields are a possible cause of cancer. The working group also concluded that the results of EMF animal, cellular, and mechanistic (process) studies do not confirm or refute the finding of the human studies. The International Agency for Research on Cancer (WHO) reached a similar conclusion.

ben daha çok araştırma olduğunu biliyordum. ama sonuç zararlı etkisinin olduğunu gösteriyor.

www.epa.gov
  • ben smyrna  (26.12.12 21:38:58 ~ 21:39:34) 
manyetik alanla ilgili şöyle rakamlar verilebilir,

standart mr cihazı 1,5 tesla iken, en büyük yüksek gerilim hattının 10 metre çevresinde 25-30 mikro tesla manyetik alan oluşur
  • enerji muhendisi  (26.12.12 21:40:38) 
alma o evi, çalışmasını yaptım biliyorum.


  • lazuri  (26.12.12 21:42:45) 
Simdi zararli olup olmamasini gecelim, sen daha bu evi almadan once bu kadar kafaya takiyosun. Googleda da arastirirsan bu tarz evlerde oturanlar bile rahatsiz bu durumdan. Sonucta gun gelir bunu elden cikartman gerekir. Almayi dusunen herkes de yine kafaya takacaktir, sagdan soldan biseyler duyacaktir.Evi kesinlikle rahat elden cikaramazsiniz zaten. Buyuk ihtimalle ucuza geldiginden tercihliyorsunuz ama yuksek gerilim yaninda ev bence sagligi birakin yatirim acisindan cok yanlis.


  • seoman  (26.12.12 23:08:38) 
Daha önce bir yerlerde okumuştum zararlı ve yanılmıyorsam minimum 40 metre gibi bir mesafe gerekli, elektrik mühendisi odaları veya bu konu onların alanlarına da girdiği için biorezonans merkezlerindeki (hemen hemen heryerde varlar) uzmanlarla birebir konuşmanı tavsiye ederim, mesela burayada sorabilirsin www.biosense-tr.com


  • sakman  (30.12.12 12:17:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.