[]

ingilizcemi geliştirmek istiyorum.

öncelikle seviyemi söyliyeyim : seviyem ortadır herhalde. yani tam ölçtürmedim ama ortalama zorlukta ingilizcesi olan dizi ve filmleri alt yaz olmadan yüzde 50-60 oranında anlıyorum.

ingiltere veya amerikaya gitsem 0 zorluk çekerim. (uni'de seçmeli bi okuma-yazma ingilizce dersi almıştım. dersin hocası da aynısını söyledi)

ama işte benim amacım alt-yazısız film izlemek, hatta kitap okumak. anadilim gibi ingilizce bilmek.
bunun için yurt dışına gitmek olmazsa olmaz, onu biliyorum ama oraya gitmeden önce ilerletebildiğim kadar ilerletmek istiyorum.

kursa vs. gitmeden, evde kendi imkanlarım ile yapabileceğim olaylar nelerdir ?
( misal kelime ezberleyebilirim. bunun gibi öneriler)

 
Bir dili yerinde konuşmadığın sürece anadilin gibi bilemezsin, kurallı bir dilbilgin olur ama kıvrak olmaz. En iyisi ücretsiz gerçekleştirilen konuşma etkinliklerine gitmek eğer yurt dışı şansın yoksa.


  • whoosie  (24.12.12 00:27:08) 
  • botucat  (24.12.12 00:30:06) 
Başlığa aldanmadan, sabırla sonuna kadar okursanız, sizin seviyeniz için epey yardımcı olacak unsur barındırıyor;

www.eksisozluk.com
  • Savina Y.  (24.12.12 00:33:46) 
eksiduyu.ru

ayrıca duyuruda çok farklı cevaplar da mevcut bu soru için.
  • dahinnotha  (24.12.12 00:43:29) 
biraz grammer ve vocabulary takviyesinin ardından bol okumak, özellikle graded readerlar


  • bihaber  (24.12.12 02:22:35) 
Age of Empires veya benzeri bir strateji oyunu veya MMO rpg bir oyun oyna.. Hem birşeyler oku ve başka oyuncularla da iletişim halinde ol...


  • darthcat  (24.12.12 15:58:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.