[]

örgü örmeyi bilen var mı?

selam

ekteki atkıyı örmeyi istiyorum, örgü bilgim iki ters bir düzden ibaret ancak en azından deneyeceğim. ammavelakin nasıl yapılacağına ilişkin bir tutorial bulamadım.

fikir verebilecek olan var mı?

 
Sizin bahsettiğiniz gibi yüzeysel bir örgü deneyimi olan biri için, böyle bir model örmenin kolay olmayacağını bilmelisiniz.
Bence böyle sanal olarak anlatılarak olacak bir iş değil. Örgü bilen biri size göstererek anlatırsa daha verimli olacaktır.

  • djarwi  (23.12.12 19:54:01) 
djarwi +1
annane babanne teyze komşu vs onlardan yardım almalısın böyle video ile olacak iş değil.

  • neira  (23.12.12 19:57:51) 
Haroşe şart müdür haroşesiz örgü olmaz


  • Sskywalkeremre  (23.12.12 20:04:07) 
nette çok tutorial var

ingilizce adı cable dır bunun öyle arayabilirsin. ters ve düzden başka bişi bilmene gerek yok bi tek ilmekleri bir şişten diğerine aktarman lazım o kadar. görsel olarak öğretmek daha kolay olurdu bi model üzerinde. ankaradaysan bakarız :D

genel mantığı şöyle www.craftstylish.com

olmadı webcam açarız :P

doğru anlatımı bulursan videodan da anlarsın, ben bi sürü şeyi netten, kitaptan öğrendim valla anlatanım yoktu hiç.
  • kediebesi  (23.12.12 20:05:32 ~ 20:20:47) 
ver 20-30 lira ördürt birisine. meşakkatli bir örnek yeni başlayan birisine ağır gelir.


  • kakao  (23.12.12 20:07:11) 
@ kakao, bazen biraz da meşakkatli olması en kıymetli olanı sanki :) uğraşıp bir şey çıkartmak istiyorum, umarım becerebilirim. olmadı el bezi artık :)


  • desidire  (23.12.12 20:12:26) 
ip satan dükkanlar böyle örgü hocası falan getiriyor, model öğretiyor onlar.


  • elbar  (23.12.12 20:50:56) 
youtube'da çok güzel videolar var. ingilizce filan ama sonuçta dil bilmeseniz de amaç adım adım görmek. braid scarf knit filan diye arayın en azından taktik öğrenirsiniz.

ayrıca tığ ve yüne de bulaşın biraz derim. crochet olarak da çok şahane şeyler var, ben tığa geçtikten sonra şişlerimin yüzüne bakmaz oldum ki ben de başlangıçlardayım.
  • dasher  (23.12.12 22:50:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.