[]

hawking derdini nasıl anlatıyor.

www.agnostik.org
adamın zekasını sorgulayacak değilim ama doğru dürüst konuşamayan, derdini bile anlatmaktan aciz bir adamın o kitapları nasıl yazdığı/yazdırdığı yönündeki açıklamalar sizi tatmin ediyor mu..benim fikrim:hayır.
bu işte bir bityeniği olmasın sakın..
dikkat:polemik için değildir..

 
Teknolojik olarak o kitapları ve açıklamaları yazması/yazdırması mümkün. Şöyle düşün: vucudundaki kasların büyük kısmını hareket ettiremiyorsun, fakat hala düşünebiliyorsun, zira beynin çalışıyor. Hareket ettirebildiklerinden de sana bir sistem kuruyorlar işte.


  • roket adam  (23.12.12 02:08:12) 
als hastalığını bir araştırın derim.


  • historien  (23.12.12 02:14:23) 
gözleri ile sanırım, baktığı harfi algılıyor program.. şimdi salladım gibi de aklımda öyle kalmış..


  • bihaber  (23.12.12 02:36:53) 
gözleri ve yüzündeki çalışan kaslarını oynatarak o önündeki ekrandan kelimeleri seçip iletişmesini sağlayacak bir cihaz ile yapıyor.


  • trinitrotoluen  (23.12.12 05:39:57) 
ya aslında hawking hiç bir şey yapamıyor ise ve kullandığı bilgisayar bize o kitapları yazıyorsa?


  • ben smyrna  (23.12.12 07:40:24) 
yakında gözleri de hareket etmeyecek ve tümden kapalı kutu olacak. o yüzden olayı beyniyle idare edebileceği sistem geliştiriyorlar şimdi. zaten deneylerle yapılabiliyor da uygulaması zor herhalde.
işin ilginç yanı hawking hastalanıp da herşeyi kafasının içinde düşünüp çözümlemek zorunda kalınca çözmüştür bir sürü olayı. bu tip bir kısıtlama adamın beyninin daha da aktif çalışabilmesine neden oluyor. kör birinin dokunma duygusunun artması gibi senden benden çok daha fazla beyinde canlandırma yapabiliyor. bu sistemlerle çalışmaya başlamadan önce geçirdiği bir dönem var. düşünsene tek formülü bile kağıda not alamıyosun, hepsini kafandan hesaplamak zorundasın...

  • kediebesi  (23.12.12 09:01:35 ~ 09:08:59) 
Kelimeler ağzından ses olarak çıkmıyor diye derdini anlatmaktan aciz diyorsun ama adam yavaş da olsa çok güzel anlatıyor istediğini. Yüz kasları hareket ettikçe harfleri seçen bir cihaz yapmak imkansız değil, emek işi. Bazılarının kafasına uymayan şeyler söylemiş olabilir, unutma ki gayet konuşabilen diğer bilimadamları da aynı şeyleri söylüyor, ama tabi dinleyen yok. Bu adam kötürüm diye hedef tahtası olmuş.


  • harzem  (23.12.12 09:03:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.