[]

Süpere yakın bir PC

Arkadaşım fabrikada üretimdr kullanılmak üere bir pc alacakmış, bana danıştı ben de artık donanım olayını eskisi gibi takip edemediğimden size danışayım dedim.

Efendim bu bilgisayar Autodesk Inventor ve onunla aynı hayvanlıkta 3 adet programı aynı anda cayır cayır çalıştırsın istiyor. Nasıl bir ekran kartı, işlemci, ram kofigrasyonu gerekir bunun için?


 
aynı hayvanlıkta dediğiniz şeyin içinde catia da varsa eşşek gibi bir pc gerekli elbet.


  • sanal uyku  (01.01.09 18:26:19) 
dostum bu programin ne hayvanlikta oldugun bilmiyorum lakin oyle bir pc yok gibime geliyor. ya da olabilecek en fazlasi neymis bi bakalim,
simdi core i7 teknolojisi, islemcinin performansini artirmak acisindan yavas yavas piyasada yer buluyor.
islemcimiz hizlaniyor evet lakin en buyuk sorun harddisk. standart harddisklerin okuma/yazma/indexleme hizi programa yetisemeyebilir. bunun alternatifi de solid state disk, lakin piyasadaki bu disklerin kapasiteleri dusuk ve bunlar alinabilir fiyatlara sahip degil sanirim.

monitor konusunda secenek cok, min. 512- ya da 1gb hafizaya sahip yuksek hiza sahip pci express ekran kartlari tahminimce yetecektir.

ram konusunda, iste core i7 ile ddr3 kullanimi soz konusu. 64 bit isletim sistemi ve islemciyle 8-10 gb fantastik ram seviyelerine filan ulasmak mumkun.
... boyle super bi pc yaptim evet (corba oldu lan bu ne:)
  • paradoxical  (01.01.09 18:43:30 ~ 18:44:43) 
pc yerine bi workstation baksanız sanki daha rahat edeceksiniz.


  • bryan fury  (01.01.09 18:59:18) 
işlemci olarak Q9550,2.83GHz Quad Core 12MB



ekran kartı olarak 3 boyutlu modelleme için özel olarak geliştirilmiş
512MB,FX 3700,DDR3,256bit,PCI-Ex

ekran kartı hakkında biraz açıklama

Adobe Creative Suite 4: Şimdi nVIDIA GPU Hızlandırma Destekli! Photoshop
CS4, After Effects CS4, Adobe Premiere Pro CS4
Autodesk AutoCAD ve 3D StudioMax: Özel Sürücüler İle Daha Verimli
Çalışma.
Quadro ile Uyumlu Autodesk Yazılımları: AutoCAD, AutoCAD Vertical
Solutions, 3ds Max, Maya





ana kart
SC-1366,I X58,SES,LAN,SATA,DDR3 2000+

ram
2*2GB,PC,DDR III,1333 MHz Platinum Memory CL7-7-7

hdd
300 GB, SCSI, 15000 RPM, 16 MB Cache, SAS seagate
+1,5 TB (1500GB), 7200 RPM, 32 MB Cache,

daha fazla bilgi edinmek istiyorsan yardımcı olabilirim. burada kilit ekran kartı olacak aklından çıkarma.
mcsamirs@hotmail.com
  • abtash  (01.01.09 20:18:29) 
dell'in bu işler için tasalanmış olan workstation pc'lerini öneririm ben de.


  • ordabiyerde  (01.01.09 21:19:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.