[]

Mayalarla bu kadar dalga geçilmesi sizi rahatsız etmiyor mu?

Tamam, 21 Aralık günü kıyamet kopmayacak da bu adamlar buna inanıyor öyle veya böyle, hiç mi saygıyı hak etmiyorlar? Güler geçersinde işin bokunu çıkarmak, dalga geçmek saygısızlık değil de nedir?




 
çoook uzun yıllar önce yaşamış şuan bundan rahatsız olamayacak insanlarla dalga geçilmesi yanlış tamam. peki karşısındaki insana inançları yüzünden hakaret eden, dalga geçenler ne oluyor? bir çok kişi Uçan Spagetti Canavarı ile dalga geçiyor mesela...

herşey olması gerektiği gibi olsa rahatsız olurdum ancak şuan çok daha rahatsız edici şeyler olduğundan rahatsız olmayı düşünmekle bile uğraşamıyorum.
  • milan baros  (19.12.12 23:31:46 ~ 23:45:26) 
Adamlar buna inanmiyorlar isin garip kismi. Bir furyadir gidiyor iste. Mayalarin gunahi yok. Populer kulturun getirdikleri. Herkesin bir popisi var iste.


  • Godless  (19.12.12 23:32:42) 
yahu adam kıyamet demiyor ki bir kere ? nerden nasıl edinmişler bu bilgiyi bilmiyorum. bir kere adam milyon yıl hesaplayacak değildi ya elbet bi yerde bitirecekti o takvimi panpa


  • fakir nightboy  (19.12.12 23:34:38) 
hafife alınacak bi uygarlık değil. binlerce sene öncesinde gökyüzünü ve gezegenlerin hareketlerini gözlemleyerek neyin ne zaman nerede olacağını keşfetmişler. olay kıyamet değil, kağıt bitti takvim bitti de değil!

ben rahatsız oluyorum. fakat artık tarih sahnesinden silinmiş olan uygarlığa saygımdan ziyade, bu şaklabanlığı yapan insanların en ufak araştırma ve merak eğilimi göstermeden başkasının güdümüne ve gazına göre "ne aptallar var yhea" demelerinden.

lisede bi arkadaşım "salak ya, gerizekalı bunlar. darwin falan. insan maymundan geliyormuş olur mu öyle saçmalık" demişti bi ara. koskoca teori iki cümleden ibaretti, insan=maymun. ben görmüyorum bi şey, salaksınız siz. modunda bi hanımdı bu. neyin ne olduğunu bilmeden yargılayabilme kapasitesinde.
  • dahinnotha  (19.12.12 23:47:34) 
sen dalgayı nasadakilere soracaksın. ates olmayan yerde duman cikmaz. vakti zamanin da astronomik bir fenomenin acisal sapma degerini hesaplamis bu mayalar. bunu da tum kutsal mekanlarinin hatta yollarina varincaya kadar islemisler ki biz den sonra gelenler bunun tesaduf olmadgini bilsinler. uzun ugraslar sonucu bu degerin aslinda o gun icin hesaplamasi imkansiz astronomik bir sayiya ait oldugu bulunuyor. ama guya nasadakiler bu sayiyi mayalarin yanlis hesapladigini dusunuyor ve adamlarla 50 yildan uzun sure dalga ggeciyorlar. bu sure icinde nasanin meshur uzay teleskopu uzaya yerlestiriyorlar. haliyle teknolojiler da yeni oldugundan uzayla ilgili daha saglam bilgiler geliyor. netice itibariyle, ileri nasa teknolojisinin sagladigi eksiksiz bilgilerle yapilan son hesaplar,,, Aslinda dogru hesabin Mayalar tarafindan yapildigini gosteriyor. neden maya takviminden bu kadar korkuldugunu da anlamissinizdir. bu dalga gecenlere kapak olsun derdim ama onlarin bunu anlayabilecek zekasi yok. o yuzden diyorum nasaya sor diye. kolay mi, mayalar bin yillar oncesinden gunumuzun en buyuk uzaybilim otoritesi denen nasaya okkali bir kapak yapmis.


  • ayazkan  (19.12.12 23:58:39) 
Yahu Maya'lar da inanmıyor ki buna, birkaç yıl önce birisi kaba etinden uydurdu "takvim bitince dünyanın sonu gelecek" diye. Takvim bile bitmiyor 21 aralıkta. Adamlar bir takvim üretme hesabı yazmışlar, milyonlarca yıl sonrasını üretebilen bir takvim, ürettikleri yılları bir taşa yazmışlar, adamların kafasında "devir"ler var, bizdeki "millenium" gibi devirler. Devirlerin birinin sonunda bitirmişler takvimi yazmayı.

1999'daki saatli maarif takvimi bitince "31 aralık 1999'da kıyamet kopacak" demek gibi bişey bu. Kıyamet kopmayacak, takvimin yaprakları bitti sadece. Matbaada bu takvimi satan adamlar da kıyamet kopacak demiyor.

Maya'lar "öyle ya da böyle" inanmıyor buna.

Maya'larla dalga geçeni de görmedim ben, senin ne biçim arkadaşların var?
  • harzem  (20.12.12 00:24:13 ~ 00:25:36) 
Hikayenin aslı öyle değil. Kimse de götünden uydurmuyor. Dediklerin de haklısın yani mayalar milyonlarca yıl öncesini bile gösterebilecek takvimi zaten yapmışlar. isteseler bu takvimi de yazarlardı. Zaten adamların yaptığı her iş de bir gönderme var. Yani adam "ben istesem milyon sene öncesinin takvimini de yaparım yapamadığımdan değil" mesajı veriyor. Peki mayalar gerçekte neden bu tarihte takvim yazma işini bitiriyor.

Dönemin Maya tarihçisinden gelsin;
O dönem geldiğinde hiç insan kalmayacak.
Haliyle takvimi de uzun uzadıya uzatmaya gerek görmüyorlar.
Ayrıca kıyametin kopacağı da yok.
Amma iran genelkurmayı Türkiye'ye yerleştirilen patriotlar için 3. dünya savaşının utanç nesneleri gibisinden birşeyler savurdu. Orasını bilemem.
  • ayazkan  (20.12.12 08:58:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.