[]

biyoloji ygs-lys

selamlar

çok zaman kaybediyorum konuları ezberlerken,ve 1-2 aya unutuyorum.ygs-lysdede çok ayrıntı sorular var.

sizin bir çalışma taktiğiniz falan var mı?nasıl çalışıyorsunuz bu derse?

 
bir iki kitaptan ve hocanın anlattıklarından esaslı bir defter hazırlamıştım. çalışacağım zaman gerekli tüm bilgileri oradan okuyordum.

ben yazarak öğrenen bir insanım o yüzden öyle yapıyordum. ve arada sırada yazdıklarınızı okursanız unutmazsınız.
  • kahin ahtapot paul  (19.12.12 01:39:41) 
biraz klasik ama ben lisedeyken ezberde zorlandigim konulari gunluk hayata yediriyordum..

ornek;
konu: hucredeki organaller ve gorevleri

senaryo: 8 arkadas bizim sitenin bahcesinde disaridaki sogugu yarimyamalak tutan bir cadira plazma tv kurmuslar cekirdek citleyip sohbet ediyorlar.. ( 8 organel, secici gecirgen hucre zari ve cekirdek )
8 arkadas (organaller) : rizeli zombi (ribozom), zombi liz (lizozom), zengin zombi (sentrozom), çöp torbası akif (kloroplast), oflu kazım (koful)

vs vs vs.. senaryoyu yaziyordum.. kafamda canlandiriyordum.. oluyordu..

daha sonra ogrendim ki bu yontemin biraz daha gelişmiş hali hafıza teniklerindne biriymis..
  • bigman  (19.12.12 01:49:10) 
2 ya da 3 tane biyoloji test kitabım vardı. Bunlardan biri özetliydi. Her hafta bu özetli olandan bir konu okur, test kitaplarından da 1er veya 2şer test çözerdim. yani haftada 60-100 soru. Arada da MEB Biyoloji ders kitabından konu okurdum kafama eserse. Sınavda 16'da 16 yapmıştım. (8+8 tek sınavdı bizim zamanımızda)


  • perferil  (19.12.12 02:12:50) 
biyolojiyi unutman normal ama şöyle bir durum var biraz zaman geçtikten sonra tekrar bakıyorsun ve sınava girdiğin zaman bir bakıyorsun ki hepsi aklında

ilk olarak meb özet çıkararak başlamak güzel olur
  • seyyar satıcı  (19.12.12 08:11:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.