[]

ebay siparişi iptal etmek.

ebaydan ürün aldım. satıcı kargoladı ama postclubusa diye bir servisle göndermiş. bunun da ptt ile anlaşması yokmuş. (www.turkeyforum.com

dolayısıyla ürünün ne zaman geleceği ne olacağı meçhul. daha önce aldığım satıcının verdiği takip no ile ürünü pttnin sitesinden izleyebilmiştim.

şimdi ben bu siparişi iptal etmek ve paramı geri almak istiyorum.
iptal edebilir miyim? parayı kaç günde geri alırım?

 
urun yola ciktiysa iade icin urunu de gondermeniz gerekir.. bunun icin de urune ulasmaniz gerekiyor diye duz mantik yurutuyorum..


  • bigman  (18.12.12 23:16:10) 
iptal edemezsin. satıcı geri gönderim kabul ediyorsa gelince geri gönderirsin. etmiyorsa dispute açman gerekir, kargo şirketini beğenmemek de dispute açma gerekçesi değil.

edit: eğer satıcı açık artırmada belirttiğinden farklı bir kargo şirketi kullandıysa ve bu yüzden ödeyeceğin gümrük vergisi miktarı değişecekse o gerekçeyle dispute açabilirsin.
  • slackerbitch  (18.12.12 23:16:52 ~ 23:21:11) 
onu baştan soraydın ya be abim.


  • saiko  (18.12.12 23:21:41) 
ptt ile anlaşması yoksa bu ürün türkiye gümrüklerinde içeri alınmadan geri yollanacaktır demek olmuyor mu, eğer öyleyse ürün satıcıya geri ulaşınca paranı iade alabilirsin.
bir de paypal da 30 gün içinde mi ne dispute açabiliyordun olmadı onu yap

  • jedilance  (18.12.12 23:23:56) 
ptt ile anlaşma yoksa gümrükten geri dönmüyor ama özel kargo şirketlerinin aldığı gümrük işlem bedeli ptt'ninkinden daha fazla diye biliyorum.

dispute süresi 45 gün. eğer satıcı önceden belirttiği şirketi kullandıysa dispute gerekçesi yok.
  • slackerbitch  (18.12.12 23:28:47) 
aldığım ürün amazon kindle için case. kargo ayrıntılarında Standard Int'l Shipping yazıyordu. ben nerden bileyim böyle bir servisle göndereceğini.

postclubusa 'da sorgulama yaptığımda "FLOWN AS BOOKED" olarak gözüküyor. heralde hala abd sınırları içirisinde.

şimdi direkt paypaldan dispute açsam bu kargo şirketi benim ülkemde geçmiyor desem olur mu?
  • raskolnikov2  (18.12.12 23:35:03) 
kindle kılıfı ise gümrük vergilik bir durumu yok o zaman.

türkiye'de geçmeme durumu ne anlamadım, ilk kez duyuyorum böyle bir şey. adam gönderdiğinden başka bir kargo şirketi de belirtmemiş açık artırmada, şu anda dispute açılacak bir gerekçe yok. eğer gerçekten bu şirketle gönderilen ürünlerin geri dönme durumu varsa geri döner ve elime ulaşmadı gerekçesiyle paypal'dan dispute açabilirsin.
  • slackerbitch  (18.12.12 23:38:52 ~ 23:41:23) 
@slackerbitch

sorun şu ki adamın gönderdiği kargo şirketi türkiye'de geçerli değil. fedex, tarzı global bir servis değil.

eya ptt ile anlaşmalı bir kargo şirketi olsa sorun yok da ürün türkiye'ye kadar gelecek. ondan sonra ptt ile anlaşması olmadığı ne olacağı belirsiz.
  • raskolnikov2  (18.12.12 23:48:45) 
flown as booked : rezervasyon yapıldığı gibi uçmuş demek.

kindle case bile olsa gümrük vergisi olmasa bile fedex, dhl bilmem ne ile gelicektir o, o postclubusa'in türkiyedeki acentası kimse o işte. ben de o şirketin yerinde olsam gider ordino açarım bilmem ne açarım sonuçta yurt dışından ürün sokuyosun. beyanname cart curt vs.
  • saiko  (18.12.12 23:49:26) 
bu postclubusa diye nerede yazıyor? benim Standard Int'l Shipping yazan ürünlerim geldi de gayet?


  • sanal uyku  (19.12.12 10:50:51) 
satıcı değişik bir takip kodu verdi.dedim bu ptt de çıkmıyor. postclubusa linkini attı


  • raskolnikov2  (19.12.12 20:25:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.