[]

ne kadar sürede öğrendiniz?

benim temelim sağlam. konuşamasamda karşımdaki kişiyi anlayabiliyorum az çok. şimdi tüm bu söylediklerimi unutup şu soruyu cevaplarsanız kendi içimde bir şeyler yaşıcam.

hiç ingilizce bilmeyen biri, kursa gittiği vakit ortalama ne kadar sürede ingiltere, amerika gibi bir ülkede karşısındaki kişiyle ingilizce konuşarak anlaşabilir?

ve siz ne kadar sürede bu kıvama geldiniz?

 
ben normalde yazarak (skype msn facebook) gayet iyi anliyor anlasiliyordum. sonra direk konusmaya gectim 6-7 ay icerisinde herseyi anlar oldum. espri bile yapiyorum asdfghfg


  • allanpoe  (18.12.12 22:04:01) 
@allanpoe

herhangi bi kursa gittin mi?
  • kambocya diasporasi  (18.12.12 22:06:23) 
kişinin motivasyonuna, istek ve çalışmasına, kursun kalitesine bağlı olmakla birlikte ortalama 6 ay diyorum bizzat şahsen ben kendim, ingilizce öğretmenliği mezunu olaraktan.


  • madik atak  (18.12.12 22:12:46) 
kursa nerede gittiği, kursta öğrendiklerini ne kadar uygulamada pekiştirebildiğiyle orantılı olarak değişir.
eğer türkiyede, bir kursa gidip, sadece kursta ingilizce konuşacaksa 1-1.5 yıl.
(derdini anlatabilecek kadar ingilizceden daha iyi bir hedef koyduğumuzu varsayıyorum.)
eğer ingilizce konuşulan bir ülkede, türkçe konuşulacak ortam yoksa, 6 ay-1 yıl.
  • goldentitan  (18.12.12 22:58:17) 
inanmayacaksınız 2 3 ay cidden hevesli isen yeter


  • dragnel  (19.12.12 00:11:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.