[]

bayat ekmek nasıl değerlendirilir?

evde bir buçuk bayat ekmek var. geçen hafta beklemekten küflenmiş, çöpe atmak zorunda kaldım. bi' hafta vicdan yaptım. elime ne zaman taze bir ekmek alsam, o küflü ekmeği aldatmış gibi hissettim :/

n'abıyosunuz bayat ekmeklerinizi? bu ekmek henüz küflenmedi ama eli kulağında.


 
hemen kullanmayacaksam buzluga atiyorum, daha sonra lazim oldugunda cikarip kofte icine kullaniyorum.


  • freefroglet  (18.12.12 14:36:49) 
Fırın varsa dilimleyip fırınlayın. Bu şekilde sonsuza kadar saklayabilir, arada çorbalara kıtır yapabilirsiniz.


  • saatgeceninonikisi  (18.12.12 14:37:26) 
fırında kızartıyoruz, bi süre daha bekliyor öyle. ezip galeta unu niyetine köfteye falan güzel oluyor.


  • peren perengil  (18.12.12 14:38:15) 
tost en kralidir.
veya kizartarak mis gibi sicacik kitir kitir yiyebilirsin. hatta uzerine kup kup domatesleri koy, hafif zeytinyagi, bolca tuz.. al sana bruschetta.
veya, zeytinyagini teflon tavaya azca koy.. sonra altini isit. hafif isininca, el seklinde kestigin ekmegi ustune yatir.. guzelce her iki tarafini da kizart, sonra uzerine kir bi yumurta. yumurtayi da guzelce ekmegin uzerinde pisir (cift tarafli) sonra birazcik tuz ve karabiber ile gotur..
acikmisim ben.
  • uyku semesi  (18.12.12 14:38:25) 
yumurtalı ekmek, tost ve köfte yapmakta kullanılır.


  • neira  (18.12.12 14:40:58) 
küflendiyse at. bayatsa yukarıda yazanları yap.


  • yetkili birine benzeyen abi  (18.12.12 14:42:23) 
ıslatıp suyunu sıktıktan sonra kuşlara da verebilirsin. karda kışta soğukta yiyecek bulamıyor hayvanlar.


  • kibritsuyu  (18.12.12 14:43:13) 
beyaz peynir, domates, 1 tane yumurta, zeytinyağı, nane ve tercihine göre diğer baharatlarla bir karışım yapıp, bulamaç haline getirip dilimlediğin ekmeklerin üzerine sür, sonra fırına at. üstü kızarana kadar pişsin, afiyetle ye :)


  • carline  (18.12.12 15:07:59 ~ 15:08:20) 
kuşlar


  • ne olsun ne olsun  (18.12.12 15:20:25) 
Ekmeği nerede sakladığınız da önemli. Temiz bir naylon poşetle buzdolabında saklanan ekmek 4-5 hafta durur, ama yemeden önce kızartmak şart.


  • SiyamkedisiZorro  (18.12.12 15:21:43) 
omaç yap. ekmekleri küçük küçük doğra, geniş bir tepsiye koy. zeytinyağında kuru soğan ve salça kavurup ekmeklerin üzerine dök, maydonoz, taze soğan, dereotu vs. doğra içine, varsa biraz beyaz ya da tulum peynir ilave et, baharat, tuz koy ve yoğur. yuvarlak yuvarlak küçük toplar yap, çayın yanında falan çogzel olur.


  • kadifepanter  (18.12.12 15:39:23) 
hafif ıslatıp kapağı kapalı tavada birkaç dakika ısıtarak onları yumuşacık sıcak ekmek haline getirebilirsiniz. ısıtırken onginno tuottu loma demeniz gerekiyor yalnız.


  • perferil  (18.12.12 16:17:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.