[]

iş değiştirme vs

yaklaşık 16 aydır bi yazılım firmasında yazılım geliştirici olarak çalışıyorum. ama nerde boktan iş varsa ben yapıyorum. bu yüzden kendimi hiç geliştiremediğimi düşünüyorum. bildiğin artık işe giderken lanet ediyorum sabahları. o boktan işler için bile hafta sonları gelip çalıştığım oldu ama buna rağmen hala azar yemek çok koyuyor.

şu anki iş yerimde arkadaş ortamı gayet iyi, üniversiteden arkadaşlar falan var. sırf bu yüzden yeni iş yerinde bu şekilde bi ortam bulamayacağım için iş aramaktan çekindim. bi kaç yere görüşmeye gittim bu süreçte ama burdan aldığım parayı vermediler.

seneye aralığa kadar çalışıp askere gider sonra başka bi işe girerim diyodum. tecilimin dolmasına 15 ay falan var. şimdi işten ayrılsam iş bulmak zor olur mu? işte tecilin bitiecek sana işi öğreticez sonra sen askere gideceksin diyebilirler gibi geliyor.

siz olsanız benim yerimde napardınız? burdaki arkadaş ortamını bırakıp hem de daha az paraya ama kendini geliştirebileceğin bi işimi tercih ederdiniz yoksa burda 1 sene daha dişini sık mı derdiniz? ya da burdan istifa edicem nisan'a kadar boş durup nisan'da askere gidicem.

lütfen bi akıl verin.

 
dişini sık. ve nisanda yine askere git. dönünce de iş bulmaya uğraşırsın. ama iş bulmadan işini bırakma derim ben. bir çok arkadaşımdan duyuyorum bu sıkıntıyı. ayrıcaa ben de uzun süredir çalıştığım işimden angaryalar sebebiyle ayrıldım ama ayrılmadan evvel diğer işim hazırdı. boş durman taraftarı değilim kısacası. ortam hatrına bazı şeylere katlanılır nisana dek.


  • interview with the vampire  (18.12.12 13:28:47) 
nisana kadar çalış sonra askere git.


  • clones  (18.12.12 13:29:20) 
yakın durumdayız:)
arkadaş ortamı harbiden önemli bir yerde.
ama başka bir yerde aynı ortamı bulamayacağın yönünde de bir ön yargı oluşturmamak lazım.
ama şöyle de bir şey var. yazılım piyasasın da nerede çalışırsan çalış geliştirirsin kendini.
sonuç olarak ben senin yerinde olsam işime devam-sebat ederdim aynı yerde.
madem ortamda iyi.
  • enkolaykullaniciadi  (18.12.12 13:29:48) 
nisan'a kadar dayan, nisan'da askere git. sonra donuste uzerinden askerlik illeti kalkmis olur hem de kafayi resetlemis olarak is ararsin.


  • nawres  (18.12.12 13:30:25) 
nisan'a kadar çalış askere giderken tazminatı nı da alır çıkarsın. dönünce de rahat kafayla iş ararsın.


  • kakao  (18.12.12 13:30:34) 
Ben olsam askere erken sevk dilekçesi verir en erken sürede askere gider, giderken tazminatımı alırdım. Gelince de başka bir yerde işe girerdim..


  • eleventh american esme has met  (18.12.12 13:49:00) 
Bence de iş bulmadan ayrılma. Neticede işi değiştirince de kendini geliştirebileceğin ve seveceğin bir görev olacağının garantisi yok. Ama iş aramaya devam et, fırsat bulursan değiştir.

Baktın çok bunaldın, hayat keyif vermiyor; o zaman askere erken git (gidilebiliyorsa). Dönünce askerlik derdi de olmayacağı için daha rahat bulursun iş.
  • long live rock n roll  (18.12.12 13:52:01) 
ustadim, is isteyken bulunuyor, bunu aklindan cikarma. bi delilik yapip, is bulmadan ayrilma.
bak bence 15 daha sik disini, 15 ayin sonunda askere giderken zaten sana iyi bi para verecekler, askerlik tazminati vs.. gibilerinden..
askerden doner yeni isine bakarsin.
  • uyku semesi  (18.12.12 14:17:16) 
çalışıyorken iş ara tabi, mülakatlara gir ama askerlik nedeniyle seni almayacaklardır. moralini bozma sakın ama istifa da etme. askerlik için işten ayrılırken kıdemini de alır, kötü de olmadan mis gibi ayrılırsın işten. hem dünya hali, arkanda bi açık kapı kalmış olur. askerlik dönüşü iş araman uzarsa da bi arar, durumlarını sorarsın. sen azcık dişini sık bence, şurada nisana kaç ay var zaten, martta istifa eder izinlerini fln da kullanırsın. 3 ay max, dönüşte de önünde askerlik olmadan istediğin yerde başlarsın işe.


  • sirkelimon  (18.12.12 14:58:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.