[]

kedilerde agiz kokusu

2 yasindaki iran kedimin agzi hep lagim gibi kokuyor :) royal canin kuru mama yiyor, agiz kokusu icin macun yedirdik, ise yaramadi. veteriner curuk disi de olmadigini soyledi ama bilemedik. ayni sorunu yasayan?




 
midesi rahatsızdır belki.


  • basond  (16.12.12 19:37:17) 
barf.


  • goldentitan  (16.12.12 19:38:13) 
kedilerin ağzı pis kokmaz. Yok öyle birşey


  • imbat  (16.12.12 19:48:22) 
Bence çok normal değil, 2 kedim oldu bugüne kadar birinin hiç kokmazdı, birinin çok nadir kokuyor..


  • :)  (16.12.12 19:51:43) 
mama kokusudur o. macun falan yedirmeyin hayvancağıza. koklamayın ağzını, onu öyle sevin.


  • slackerbitch  (16.12.12 20:00:44) 
mama kokusu degil, daha farkli bir koku. asilarini hep duzenli yaptiriyoruz, parazitten olmamasi lazim..bundan onceki kedimde boyle bir sorun yoktu. nedendir bilemedim.


  • lamentoftheperishingroses  (16.12.12 20:11:21) 
-diş-dişeti rahatsızlığı.
-mide rahatsızlığı.
-diş çürüğü.

nedenler büyük ihtimalle bunlardır.

ayrıca goldentitan'a katılıyorum, tedavisini bitirdikten sonra barf'a başlamanızı tavsiye ederim.
ayrıca ağız kokusuna macun tavsiyesinde bulunan ve çürük dişi olmadığı için ağız kokusuna seçenek sunmamış veterineri de acilen değiştirin.
  • blatta hiberna  (16.12.12 20:23:18) 
Karaciğer problemi de ağız kokusu yapar ama düzgün besleniyorsa karaciğer sorunu olma ihtimali pek yok. Genelde sebebi parazittir. Mamadan da kaynaklanabilir. Mamasını değiştirin önce (tavsiyem pro plan'e geçin, royal canin benim kedilerde de problem çıkartmıştı) ve parazit tedavisini tekrarlayın. Geçmezse başka şeyler düşünürsünüz.

Ayrıca kedilerin ağzı normalde öyle kokmaz. Kokuyorsa problem var demektir.
  • alicia_dominica  (17.12.12 10:52:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.