[]

Anneye Küfür

genel olarak anneye küfredildiğinde inanılmaz sinirlenmesinin sebebi nedir sizce? "orospu çocuğu" veya "ananı s.kiim" tadında küfürler neden gözleri dolduruyor, sinirleri bozuyor? bu soruya "abi sonuçta anne yani :("den daha derin bi cevap verebilir misiniz?




 
cennetin bile ayaklarının altında olduğu birine küfür ediyorsun.yeterlimi ?


  • MtKrt  (16.12.12 14:01:00) 
Siz bana sinirlenmemenizin sebebini söyleyin, ben size sinirlenilmesinin sebebini derin derin, uzun uzun anlatacağım. Zira ben de annesine küfür edilince sinirlenmeyen, işi taşşağa vuran erkekleri merak ediyorum.


  • Savina Y.  (16.12.12 14:01:05 ~ 14:01:49) 
sebebi; toplumun kadınları koyduğu yer onları güçsüz, saf, kırılgan, savunmasız kıldığından onlara gelen hakaretin onları aşağıladığını düşündürmesi.


  • sttc  (16.12.12 14:01:12) 
yahu ben sinirlenirim-sinirlenmem diye bir fikir beyan etmedim, sadece fikirleri soruyorum :)

@savina y., harbiden uzun uzun anlatabilirsen çok sevinirim.
  • rotario  (16.12.12 14:06:04 ~ 14:06:14) 
"amk, orospu çocuğu, piç" gibi kadını aşağılayıcı ifadelerin noktalama işareti niyetine kullanıldığı, birine sinir olunca suçsuz güçsüz annesine hakaret edilen bir toplumda ben de bu sorunun cevabını merak ediyorum. çifte standardın dik alası sanki (bu bahsettiğim ifadeleri kendi de kullanmayanları saymıyorum).


  • slackerbitch  (16.12.12 14:12:23) 
Bu soruyu sorduğunuza göre ben sinirlenmediğinizi düşündüm, sinirleniyor olsaydınız zaten cevabı sizde olurdu, buraya sormazdınız mantığından yola çıkarak söyledim onu.
İnsanların sevdikleri, bağlandıkları, inandıkları değerler vardır. Anne, baba, kardeş en çekirdekten, en içlerine doğduğumuz kavramlardır.
Normal şartlar için konuşuyorum ki; doğarız anne-baba vardır, okula başlarız onlar vardır, üniversiteye gideriz onlar vardır, bizi 9 ay boyunca karnında taşıyan annedir, baba evden "siktir git" diye kovduğunda bizi koruyup kollayan annedir, sofradaki son lokmayı baba iç rahatlığı ile götürür, anne götüremez evladına ayırır, yemeklerin en güzel yerini evladına verir, bir tek kelimeyi öğretmek için günlerce aylarca çabalayan annedir, çocuğu düştüğünde koşan, ateşi çıktığında kahırlanan, üniversiteyi kazanıp başka şehre gittiğinizde anneniz yemekler yapıp yollar, evlenirsiniz annenizin elleri hala üstünüzdedir.
Babanın bedduası tutar da, annenin tutmaz evladına. Çünkü bir anne hiçbir zaman içinden gelerek etmez o bedduayı.
Üzerimizde bu kadar emeği olan bir insana, bizi o yaşa getiren insana küfür edilmesi elbette insanı sinirlendirebilir, hatta biraz zaaflarına yenik düşen birisi için cinayet sebebi bile olabilir.
Tekrar söylüyorum ki bu anlattıklarım normal durumlar için geçerli. Yoksa tabii ki doğurup sokağa atan, bakmayan, ilgilenmeyen anneler de var. Onlar için demiyorum bunu. Gerçek anneler için diyorum.
Ve en başa gelecek olursak, ne demiştim? Herkesin sevdiği, koruyup kolladığı, inandığı değerler vardır. Bu kimi insan için bir din de olabilir, bir futbol takımı da olabilir, dinlediği müzik de olabilir. Fakat bunların içinde anneler bu kutsallığı en çok hak eden kişilerdir.
Onca yıl kutsalın saydığın kadına, bir gün gavatın teki çıksın "ananı sikeyim senin" desin, "kıvır da kendi götünü sik" diye gırtlağına sarılırdım herhalde ben olsaydım.
"Nolcak ki? Ben o anlamda demedim ki? Ehe. Hehe" derken derken her şeyi normalleştirip, bokunu çıkarıyoruz. Bırakın bari bazı konularda dokunulmazlarımız, hassasiyetlerimiz olsun.
  • Savina Y.  (16.12.12 14:22:46 ~ 14:25:30) 
bence sadece oturmus bir sistem, hic anneye verilen degerle falan alakasi yok. cocuk kufurleri ogrenmeye basliyor, evde falan test edip hangisine en cok tepki verildigini gozlemliyor farkinda olmasa da. e simdi sen babanin yaninda kardesine "orospu cocugu" deyince "amina koyayim"dan daha fazla tepki alirsin herhalde. cocuk orospu cocugu'nu en kufur kufur olarak kodluyor. tabi daha o zaman daha turkishmusic.org'daki sezen aksu tartışması falan cikmamis. neyse, bunun mantigini dusunmuyor, kabul edip geciyor. bir gruptaki bir cocuk bu sekilde ogrenince kendisine orospu cocugu denildigi zaman asiri tepki verecegi icin diger cocuklar da oyle ogreniyor falann derken uzayip gidiyor ama anneyle alakasi yok. kufur hiyerarsisi oyle kurulmus sadece.


  • sendelemeden  (16.12.12 14:23:06) 
savina +1
"orospu çocuğu" ve türevleri şakalaşma ya da sırf ağza yapıştı diye kullanılan ifadeler olmamalı. söylemek istediğimiz şeyi ifade etmek için kullanılabilecek pek çok küfür var dilimizde. alışkanlık oldu ve öyle süregelmiş diye "orospu çocuğu"nu gülünüp geçilecek laf sayacağımıza o alışkanlıktan kurtulup küfür dağarcığımıza cinsiyetçi olmayan küfürler eklesek hayat daha süper olmaz mı?

  • slackerbitch  (16.12.12 14:29:27) 
@Savina Y., "normalleştirmek" ayrı bir şey, bir şeyin normalleştirildiği falan yok Tükriye'de, normalleşmesi gereken şeylerin bile normalleştiği yok, aynı Türkiye'de mi yaşıyoruz? Güzel kardeşim, her anne aynı değildir, çocuğunu 10. kattan aşağıya atan anne de var, neden herkesi kendi anneniz sayıyorsunuz, "annelik" mertebesine böyle insanlık dışı roller veriyorsunuz? Kendi anneniz çok harika, şahane bir insandır, ama her "anne" öyle değil, geçenlerde ABD'de bir anne 2 yaşında kızını öldürüp (kanıtlanamadı ama ben öldürdüğünü düşünüyorum) kız "kaybolduktan" bir hafta sonra da partilerde sürtüyordu. Ne "değeri" allah aşkına, aynı Türkiye'yi de geçtim, aynı Dünya'da mı yaşıyoruz? Senin annen değerlidir, ama senin annenin çok iyi bir insan olması "annelik" mertebesini yüceltmez. Annelik, anneliktir arkadaşım. Çok güzel bir şey de olabilir, korkunç bir şey de. Ben de normal hayatta düşündüğüm zaman aklıma tatlı, hoş fikirler geliyor ama gerçek bu değil ne yazık ki, dünya çok çirkin, iğrenç bir yer.

@slackerbitch katılıyorum cinsiyetçi olmayan küfür ve esprilere, ben sadece düşünce yapısındaki çarpıklığı ifade ettim. cinsiyetçilik konusunda haklısın.
  • sharksmile  (16.12.12 14:33:09 ~ 14:33:55) 
@sharksmile,

rotario arkadaşımızın sorduğunu ben ciddi anlamda söylendiğinde neden sinirlenilir olarak cevapladım. Erkekler arasında "orospu çocuğu" "ananı sikeyim" gibi küfürler zaten şaka yollu yoğunluklu olarak kullanılmakta ve karşı taraf bir tepki vermemektedir. Cem Yılmaz'ın gösterisini izlemiş miydiniz bilmiyorum, birisinin başarısını, zekasını överken de "Lan ne orospu çocuğu herif" deriz demişti. Keza ben de The Walking Dead'in sonlara doğru bir bölümünü izlediğimde "Glenn ne orospu çocuğu çıktı ya, nasıl dayandı onca eziyete" demiştim.
Küfre karşı değilim, çok da sık kullanırım. Dediğim gibi, ben soruyu okurken "ciddi bir şekilde edildiğinde neden sinirlenilir" şeklinde algıladım, benim de yanlışım olabilir, varsa rotario arkadaşımız düzeltsin. Neticede iki arkadaş şakalaşırken annelerine "orospu" demek istemediklerini ben de biliyorum ama bazı taraflar bu konuda çok daha hassas olabilir, o şakayı bile kaldıramıyor olabilir, ben bunu pek zeka yaşına bağlamıyorum, "adam söyletmez söyletmez, herkes o küfrü senin benim gibi eylem olarak değil de kalıo olarak algılayacak diye bir kural yok" diye düşünürüm.
Annenizle meslektaşmışız, ellerinden öperim kendisinin.
Saygılarımla...
  • Savina Y.  (16.12.12 14:33:53) 
@Savina Y. teşekkür ederim kendisi adına :) yok, ben sadece düşüncedeki, genel zihniyetteki çarplık üzerinden gittim, zaten dediğim gibi sapkın düşünceli hemcinslerimden birisine agresiflik yapmam için öyle bir şey demesine bile gerek yok :)

doğruyu söylemek gerekirse, ne yalan söyleyeyim, azıcık semantik bilgisi olan herkes kalıp olduğunu bilir. ama, haklısın bir noktada...
  • sharksmile  (16.12.12 14:37:11 ~ 14:37:29) 
@sharksmile,

Bakın ne demişim yazdığım yazının bir yerinde; "Tekrar söylüyorum ki bu anlattıklarım normal durumlar için geçerli. Yoksa tabii ki doğurup sokağa atan, bakmayan, ilgilenmeyen anneler de var. Onlar için demiyorum bunu. Gerçek anneler için diyorum."

Kendi anneme, x'in annesine göre değerlendirmedim. Genel anlamda anneler böyledir dedim. Yoksa sadece 9 ay karnında taşıyan, sonrasında binbir eziyet eden, cinnet geçirip çocuğunu bıçaklayan, çocuğunu başka adamlara satan, kocasının tecavüz etmesine göz yuman, dayaktan öldüren annecikler de var. Takdir edersiniz ki uzayda yaşamıyorum, bu anlattıklarınızın hepsini ben de biliyorum. Ama baştan belirtmişim zaten, o anneler için konuşmuyorum diye.
  • Savina Y.  (16.12.12 14:37:12) 
Savina Y., görmemişim ben o kısmı, pardon o zaman :) daha doğrusu "normal şartlar"ın ne olduğunu anlamamışım :D


  • sharksmile  (16.12.12 14:39:09 ~ 14:39:50) 
@sharksmile
bana göre cinsiyetçiliğe karşı olduğunu vurgulayıp bir taraftan "orospu çocuğu bir kalıptır, kelime anlamına göre kullanılmıyor, şaka yollu söylenmesinde bir sorun yok" demek biraz oksimoron tadında. eleştirdiğin cinsiyetçi kültüre katkıda bulunmak bence. şahsen bir kadın olarak o ifade hangi bağlamda/amaçla kullanılmış olursa olsun benim sinirlerimi tepeme çıkarıyor.

  • slackerbitch  (16.12.12 14:49:10) 
@slackerbitch
kullanılan kalıpları değiştirmek o kadar hızlı olamıyor zira "şaka yollu söylenmesinde sorun yok" demedim asla, sadece "beni kızdırmaz" dedim, lafın cinsiyetçi olmasını düşünmem o anda, yoksa ben de dilin cinsiyetçi küfürlerden arındırılması taraftarıyım. ben kullanırım da demedim, dikkatini çekerim.

zaten çok şeye kızıyorum, ona da kızarsam vücut dayanamacak artık :) katılıyorum sana yine de, haklısın.
  • sharksmile  (16.12.12 15:40:04) 
@sharksmile, evet bunlara takılmak insanın sinir katsayısını ona katlıyor gerçekten. :)


  • slackerbitch  (16.12.12 16:51:52) 
anneye atfedilen kiymeti kendinden menkul kutsallik kisvesini bir cinsiyetci hakaret olarak algilayip saldiriyor, diger bir cinsiyetci de ayni hakaret üzerinden "kadinin kutsalligini" korumanin erkege verilmis bir sorumluluk oldugu fikrinden hareketle kadini korumaya kalkiyor.

kimse kimseye orospu demesin, ama orospuluk da bir hakaret olarak algilanmasin. neticede, her gece bu memlekette onbinlerce kadin şu ya da bu cikar icin erkeklerle sevisiyor, onlari orospu olmaktan devletin kiydigi nikah kurtariyor.
  • atmacaged  (18.12.12 07:00:39) 
olayın tamamen annede olduğunu düşünmüyorum.kavga ortamında kız kardeş için de aynı şeyler söylendiğinde yine aynı şekilde sinirlenir bir erkek,böyle güdülenmiştir.ailedeki kadın erkeğin savunmasına muhtaç bir bayandır çünkü.hele namus söz konusuysa.tamamen toplum içindeki rollerle ilgili.


  • tiktak  (18.12.12 07:35:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.