[]

Müzik piyasasının içinde olanlar? /Baterist arkadaş

Selamlar,
üniversiteden mezun olmuş bir baterist arkadaşım var. Epey başarılı ve yetenekli olduğuınu düşünüyorum, fakat bi mallık yapıp konservatuar yerine mühendislik okudu ve mühendisik yapmak istemiyor, bateriyi ise paraya çevirmekte zorlanıyor. Birlikte çaldığı gruplar var fakat çok düzensiz para kazanıyor, memnun değil durumdan.

Sizce gerçekten iyi bateri çalan bir baterist gencin bu yeteneğini paraya çevirmesi nasıl mümkün olur? Yeteneğinin boşa gitmesi ve dandik bir satış mühendisi olması sürecini görmek bile istemiyorum ben bi arkadaşı olarak. Ne etsek de bu çocuğa para kazandırsak?

(Aranızda böyle birini arayan varsa, dream theater'in en zor parçalarında bile yardıran bu adamı size de yönlendirebilirim tabii.)

 
ne yazık ki bu ülkede böyle bir iş yapıp tek harcanan insan kendisi değil. çoğu teknik açıdan çok iyi enstrüman çalan kişiler ders verme yolunu seçiyor. düşündüğümüzde de bir yerden sonra maddi olarak fena bir getirisi olmuyor. ancak ne kadar sevimli bir iş bilemiyorum tabi. onun dışında saçma sapan organizasyonlarda grubuyla yine saçma sapan şeyler çalarak gayet iyi para kazanabilir. ama yine sevimsiz bir iş. bunların dışında birşey yapmak için iyi bir çevreye ihtiyaç var. bazı kişilerin albümü için stüdyoya girip çalmak, iyi bir maddi imkan sunabilir. ama dediğim gibi bunun için çevresinin geniş olması gerekiyor. çevresi yoksa da, çevre edinmeye çalışmalı, hadi o da olmadı, bu yeteneğini başkalarının da bilmesini kesinlikle sağlamalı.


  • soso  (15.12.12 18:02:03 ~ 18:02:30) 
Ders versin hafız en temiz para bende de bi kuzen var adam yıllarca ders vericem abi napayım nolcak dedi parayı kırdı yandan da konserlere devam etti.. İmaj ve tarz kaygısı yaratmadı kendine, şimdi albümde çalıyo falan konserler iyi gidiyo. Bence olay tarz seçmekte. Bu eleman normalde opeth dinler çalar ama konserlerinde nilüfer çaldığını falan bilirim.. para buralarda malesef... Hfız abiye selamlar


  • veilofsin  (18.12.12 11:15:07) 
ilk olarak bu ülkede müzikten para kazanmak istiyor ise kendine bir tür-tarz sınırlaması koymamalı. ideallerimin peşinden gidecem, portnoy olacam derse işi zor. önerebileceğim şeyler şunlar ; haftalık program yapan bar gruplarından birine girebilir, herhangi bir popçunun türkücünün bateristi olabilir, albüm kayıtlarında çalan kiralık müzisyenlerden olabilir. bizim ülkedeki şarkıcılar eğer çok oturmuş bir sistemi yok ise genelde albüm kaydına girdiği zaman dışarıdan müzisyen kiralar. televizyon programlarındaki gruplardan birine girebilir vs. ilk olarak aklıma bunlar geldi. üstteki arkadaşın dediği gibi özel ders olaylarıda bir gelir kapısı olabilir.


  • Deathklaat  (18.12.12 11:37:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.