[]

kuskus vs makarna

kuskus a neden makarna denmiyor.?
yendgi zaman ayni makarna tadinda.?

tpi disindaki fark nedir acabaa???

gece gece aklıma takildii, isin icinden cikamadim
plzz yardim ediniz:)

 
gerçek adı couscous çünkü


  • deckard  (29.12.08 23:27:36) 
Farkli bir kulturden geliyor. Diger makarnalar ile ayri zamanda gelmis, dolayisiyla kendi adini tutmus olabilir.


  • wpi  (29.12.08 23:33:43) 
kuskus bir makarna türüdür dogru, fakat; kuskus ile makarna degil pilav yapilir. (ne dedim lan ben?)


  • trimpot  (29.12.08 23:40:32) 
harbi tatları aynı mı ya??? cok şaşırdım acıkcası


  • sleep may be the enemy  (29.12.08 23:54:12) 
hazır kuskuslar ile makarnaların tadı aynı olabilir ama ev yapımı kuskus ile ev yapımı makarna/hazır makarna arasında dağlar kadar fark vardır.

yapım aşamasında makarna ile aynıdır hatta çoğu zaman makarna hamurunun kevgirden geçirilmesi ile yapılır. kuskusu kuskus yapan hazırlanmasıdır. kuskus önce yağda kavrulur sonra üzerine sıcak su ilave edilir. makarna gibi suyu süzülmez, kaynayarak suyunun bitmesi beklenir. ayrıca buharda pişirilebilir o zaman ise tadı ne makarnaya ne pilava benzer.

kuskusun tadını daha iyi alabilmeniz için güzel bir tarif: kuskusu kavurun bir süre margarin/tereyağ ile. sonra sıcak su. kuskus pişerken bayat ekmeklerinizi alın. ufak küpler halinde doğrayın. bu küpleri margarin/tereyağ da kızartın. kızarırken biraz karabiber, kimyon isteğe bağlı pul biber katın. yağı ile beraber kuskusa katın. işte o zaman anlarsınız kuskusun gerçek tadını. makarna gibi yavan bir yiyecek olmadığını. dilerseniz o kızarmış ufak ekmekleri makarnaya da katın. görün farkı tam olarak. makarna yenmeyecek hale geliyor.

edit: yazımı bir daha okudum. kendimi emine beder gibi hissettim.
  • ayiadam  (30.12.08 01:56:08 ~ 02:05:17) 
hammaddeleri buyuk oranda ayni ama yapim asamalarinda fark var

en.wikipedia.org
manufacturing
  • ermanen  (30.12.08 06:32:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.