[]

ACİL! Kuşbaşı et ile hızlı, kolay yemek tarifi

böyle afili bi şeyler aramıyorum.. yemek yapmaktan pek anlamam, normalde o işlere ev arkadaşım bakar ama şimdi yorgun, uyanmadı, dolaptan et çıkarmıştık çözüldü falan en azından pişireyim de ziyan olmasın diyorum ama elime yüzüme bulaştırmadan ne yapabilirim?

mini fırınımız var böyle dereceli falan.. ızgara falan da yapabiliyor..
hatta fırın poşetimiz var bilmem işe yarar mı..
et sanırım dana eti ama kuzu da olabilir ondan da pek anlamam..
ocakta da bir şeyler yapabilirim..

off yemek pişirmek bana göre değil..

 
et sote yapabilirsiniz mis gibi. tariflerine google üzerinden erismek mümkün. ilk sonuc benimde hosuma gitti dogrusu: yemekbiz.blogspot.com


  • trimpot  (29.12.08 23:06:50) 
hmm sanırım kafi olmasının yanında leziz.. malzemem yettiği ve üşenmediğim ölçüde hemen uygulamaya geçiyorum..
teşekkürler trimpot yine imdadıma yetiştin..

  • p shadow  (29.12.08 23:15:37) 
yanına patates püresi yapın hem basit hem lezzetli.


  • patricia teyze  (29.12.08 23:16:45) 
atınız kendisini tencereye bir miktar sıvı yağ ile. o kavrulurken sivri biber -veya çarliston da olur- doğrayın. et harlı ateşte 8-10 dk kavrulduktan sonra biberleri atın içine. severseniz 2 diş sarımsak ve orta boy kuru soğan doğrayıp ekleyin. hepsi kendinden geçtikten sonra 2-3 domatesi kabuklarını soyup doğrayarak ekleyin. domates yoksa veya istemezseniz salça da olur. veya her ikisi bir arada olabilir. tuz atın ve karabiber. arada karıştırın, ihtiyacı varsa biraz su ekleyin. tadına bakıp pişmişse kapatın altını. yanında herşey gider. veya bir kaç gün içinde yemeklere katılmak üzere bekletilebilir de.


  • Omayra  (29.12.08 23:21:19) 
valla olduu kadar bir şeyler yaptım sanırım..
öncelikle evde domates ve sarımsak vardı.. soğan yoktu.. onları bi hazırladım..
eti yıkayıp süzüp tencereye attım açtım altını.. suyunu saldı sonra onu çekti.. bayaa yağlıymış sanırım.. sarımsakları attım az da olsa tat versin diye zeytinyağı attım biraz öyle kavurdum..
sonra üç bardan sıcak su ekledim ama ne kadar (kaç gr) ete ekledim onu bilmiyorum.. ne eti olduğunu bile bilmiyorum..
suyunu çekti çekmedi arası domates, az biber salçası, ekleyip biraz karıştırdım.. sonra karabiber ve kekik ekledim.. bi de patates kızartmıştım et pişerken en son ondan da biraz ekledim.. bi de patatesle beraber tuz ekledim.. biraz öyle karıştırıp yedim.. fena olmadı.. ilk defa tek başıma kuşbaşı ile ilgili bi yemek yaptığım göz önüne alarak on üzerinden sekiz veriyorum..

bir öğrenci evi yemekteyiz programının daha sonuna geldik..
  • p shadow  (30.12.08 01:18:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.