[]

kitabı bitirmeden bırakamama sendromu

obesesif kompulsifmiyim ben?
bi kitaba başlamaya korkuyorum o kitap biticek tadında elimden bırakmadan okuyorum 800 sayfayı 8-9 saatte falan bitiriyorum gün içinde uykusuzluktan bayılırsam ertesi gun devam ediyorum. gözlerim iptal oluyor bu durumda. hafta içi başladıysam eziyet işe şişmiş kararmış göz altları ile gidiyorum.



 
okb misin bilemicem de abartmayı sevdiğin kesin. o kitap elbette bitecek ama bir yere de kaçmıyor yani. adam gibi uykunu alıp öyle oku. çalışıyor musun okuyor musun? nasıl zaman buluyorsun onca saat okumaya?


  • interview with the vampire  (13.12.12 09:08:40) 
ben de öyleydim, kitapların önce özetlerini oku. nasıl biteceğini fln öğren, öyle başla. daha sakin olursun.
bi de o olay kitaba çok bağlı. game of thrones, harry potter serisini ben de öyle okudum, hepsi 1rer günde, ama her kitap öyle olmuyo.

  • sirkelimon  (13.12.12 09:18:57) 
işte kitap kaçıyor bir yere, bırakamıyorum yarıda takıntımı o.k. miyim neyim bilmiyorum.
çalışıyorumda, yani yaratılıyor zaman okumayı sevdikten sonra. okumayı zaman ayırıp yapılacak bişey olarak düşünmemiştim hiç, boş zamanım varsa gömülürüm kitaba

@sirkelimon; hah aynen her kitap oyle olmuyor haklısın, öyle olmayanıda yarıda bırakıyorum çok kotu ise. coğunluk yarıda bıraktıklarımıda kaldığı yerden hızlıca okuyup bitiriyorum aslında.. yok özet ya da sonunu öğrenmemeyi tercih ederim.
  • eja  (13.12.12 09:22:17 ~ 09:24:07) 
çok güzel birşey işte boş zamanlarında kitap okumak. ben de öyle yapıyorum ama 600 sayfalık kitabı da bir günde bitirmeye uğraşmıyorum. kitap ne kadar sürükleyici olursa olsun. sirkelimonun dediği gibi sakince bilerek okuyabilirsin.


  • interview with the vampire  (13.12.12 09:26:17) 
okudukların aklında kalıyo mu?


  • kediebesi  (13.12.12 09:26:18) 
okuduklarım aklımda kalıyor tabiki anlamada sorun yaşamıyorum ya da hızlı okumak için satır sayfa atlamıyorum, ama bitirmessem çatlayacakmışım gibi hissediyorum takıntılı biçimde.. hoş yapımda acelecilik var sanırım onamı bağlamam gerek bilmiyorum bu huyumu.. okuma alışkanlık değil ya benim için okumayı söktüğümden beri kitap düşürmemişimdr elimden, ailemde okur hep, hobi olarak görümüyorum kitap okumayı


  • eja  (13.12.12 09:34:33) 
faydalı bi takıntı ama gözünüze yazık.


  • aliyoni  (13.12.12 09:36:25) 
sen çok sabırsız bi insansın, sorunun bu bence:)
kısa kitaplar okumaya çalış, hem sürükleyici hem de kısa bir sürü kitap var. sabahattin ali fln oku mesela. bazen öyle cümleler oluyo ki, dan diye kalıyosun, hızlı geçsen bile "ne dedin seeen?" diyip geri dönüp tekrar okuyosun, istemesen de yavaşlıyosun.
sürükleyici ama hızlı okuyamayacağın kitapları bul. nietzsche ağladığında'dan sonra ben biraz durulmuştum mesela ama arada bir kendi eyerini çekmen gerecek..
  • sirkelimon  (13.12.12 09:38:04 ~ 09:38:45) 
bir süre okuma kitap. okb değil bağımlısın :P sınırlayabilirsen onu da dene mesela tuvalete koy sadece o dakikalarda oku. süre bittiğinde bırak. yani bence sorun değil ama sen şikayetçisin diye bu öneriler. bana da oluyo bazen ben şikayetçi olmuyorum, benden şikayetçi olabiliyolar. :)


  • kediebesi  (13.12.12 09:38:35 ~ 09:41:07) 
@sirkelimon evet guzel oneri dostoyevski delikanlıdan sonra uzun süre kitap okumayı bırakmıştım..

@kediebesi ya saatlerce tuvalette napıyor o insanlar anlamıyorumki ben o ayrı bi duyuru konusu sanırım.
  • eja  (13.12.12 09:51:44) 
Bende de var bu. Ama kitabı seversem oluyor bu tabî. Gerçi seçtiğim kitapların da yüzde doksanını seviyorum.

benim bir de nedenim var. Eğer bir iki gün ara verirsem dha önce ne olduğunu unutuyorum kitapta. Beş altı sayfa geriden söyle bi göz atmam gerekiyor. :\
  • bu nick tam yirmi alti karakter  (13.12.12 10:08:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.