[]

L harfi neden böyLe yazıLıyor?

Evet dandik bir soruyla daha karşınızdayım. Daha önce de sorulmuştu sanırım da aradım taradım bulamadım.

Ne zamandır dikkatimi çekiyor, alttaki duyurulardan birinde bir arkadaş daha yapmış, eh dedim sorayım artık.

l harfi neden geçtiği her yerde büyük yazılıyor çoğu kişi tarafından? örnek "SöyLe, HızLı."

Yani nedir bu, bir tür harfe tapınma mı, özel bir değer verme mi? Kaynağı nedir?

SaygıLar

 
(git: 47844)
(git: 25475)

  • diabolus79  (29.12.08 13:42:54 ~ 13:43:05) 
büyük I ile l karışabiliyo bazı fontlarda ondan yapıyolar


  • ciyanni  (29.12.08 15:00:37) 
ı-l karışımından olacağını sanmıyorum. "Ilıcaklı" derken gayet de belli oluyor hangisi ne diye.

duyuru'da bunu soLfej nickli biri yapıyordu yanlış hatırlamıyorsam. sorulardan birinde "canım böyle yapmak istiyor" demişti diye hatırlıyorum. yani olay tamamen tercih meselesi. facebook'ta lise grupları falan var oradakiler yazıyor böyle. oradan kalma bir alışkanlık olabilir.
  • deckard  (29.12.08 16:46:41) 
soLfej nickli üstün kişilik yine bugün duyurlara yazdığı cevaplarda malum harfi büyük yazmış.
valla hafif bir mide bulantısı yarattı sabah sabah.

çok ciddiyim.
  • burfak  (29.12.08 17:06:20) 
evet solfej yapıyor. soruyu ekledikten bikaç dakika sonra geldi, saydırdı bayağı bir. sinirlenmiş insanlar niye sorup duruyor diye. merak ediyorum kardeşim, garip geldi sorduk işte.


  • rectoa  (29.12.08 17:12:17) 
abi şurda kardeş kardeş geçiniyoruz. bu benim için yıllar öncesinden gelen bir parça. sadece bu kadar. hani ben rectoa'nın özelliklerini öğrenirim ya konuşup tanıştıkça. işte benim de özelliklerimden. keşke duyuruda da sözlüklerde ki gibi küçük harf dönüşse de şu sıkıntı olmasa. neyse verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim.

konuşamadım bile bak yarım yarım oldu hep cümleler.
  • SoLfej  (29.12.08 18:47:24 ~ 18:48:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.