[]

toplanın facebook'ta açık buldum (dışarıya kapalı fotoğraflarla ilgili)

durun hemen ayar vermeyin hacker okan, ayyıldız hack team vs. şeklinde. önce bi soluklanın dinleyin. hadi açık demeyelim de çakallık diyelim. anlatayım.

arkadaşımız olmayan kişiler profil fotoğraflarını da arkadaşı olmayanlara kapatmışsa eğer bakamıyoruz o fotoğraflara. ama şimdi bulduğum yöntemle bu küçük fotoğrafların çözünürlüklerinin bozulmadan büyük halini görebiliyoruz. örnek vereyim.

profil fotoğrafları kapalı birisinin profiline giriyoruz. mesela fotoğrafının büyük haline bakmak istediğimiz kişi şu olsun:
www.facebook.com (allah aratmasın)

bu kişinin profil fotoğrafına sağ tıklayıp resme bak diyoruz şu şekilde bir link oluyor
i.imgur.com

burada /s160x160/ yazan kısımdaki 160'ları büyüttükçe fotoğraf da büyüyor, 720x720, 960x960 kaç yazarsanız artık. (yalnız orjinal resmin çözünürlüğü kadar büyüyebiliyor max.) ve bu büyüme paint terk olmuyor. orjinal resim üzerinden çözünürlüğü bozmadan büyütüyor. birkaç gündür çeşitli denemeler yaptım ve sonuç hep olumlu oldu. eskiden böyle değildi sanki.

neyse, sonuç olarak şu an böyle bir şey var, çok da efsanevi bir açık olmasa da açık olduğunu düşünüyorum bu olayın. sonuçta profil fotoğrafını kapatmanın amacı o fotoğrafı gizlemek değil mi, böyle olunca profil fotoğrafı her türlü görülebilir hale geliyor.

siz ne düşünüyorsunuz?

özet:
facebook çok bozmuş.

 
denedim çalıştı.


  • siyah kan  (12.12.12 18:17:38) 
olur bu.


  • qwermans  (12.12.12 18:20:52) 
o kismi sil, direkt fotografin (kare olacak sekilde crop'lanmis) orijinaline ulasiyorsun.

edit: hatta, s160x160 onundeki cxx.yy seklinde giden klasoru de silersen tam orijinaline ulasiyorsun. bu bir acik degil de, bu sekilde dosyalama yapmalari biraz garip olmus.
  • fader  (12.12.12 18:22:04 ~ 18:37:57) 
helal kardeş 5 yıldır göremediğim eski sevgilimin fotoğrafına bakabildim sayende rahat rahat. bence bal gibi de açık.


  • nedensizce  (12.12.12 18:24:31) 
bir ek de benden gelsin. photo zoom for facebook eklentisi chrome için olanı, facebook kapalı profil fotoğraflarının orjinal halini gösterebiliyor.


  • badiparmagi  (12.12.12 19:14:22) 
stalkerlığın kitabı yazılmış.


  • kayranin kedisi  (12.12.12 19:34:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.