[]

Sony vaio mu macbook mu?

Ya da başka bir marka?

Öncelikle laptopla neler yapacağımı anlatayım:
-oyun oynarım kesinlikle.
-internet önemli benim için.
-zaten i7li nvdia geforcelu iyi bişey almayı düşünüyorum.
-autocad,photoshop filan tarzı yazılımlar kullanmam.

Macde yazılım bulmada sorun olcağını düşündüm,yoksa aslında mac almak istiyorum ipphoneun ve ipodun yarattığı memnuniyetten.Sonra biraz göz gezdirince sony vaiolar hoşuma gitti.Ne dersiniz?

 
Windows'un tadini yeterince aldigini dusunuyorsan Mac'e gecis yapabilirsin bence. Ben 3 yildir Vaio kullaniyorum(VGNFW490JEB) ve para biriktirebilirsem Mac almayi dusunuyorum..

Yazilim bulmada belki biraz sorun olabilir ama o kadar da etkilemeyecegini dusunuyorum..
  • she was my baby  (12.12.12 17:07:44) 
Mac al daha havalı ve aynı anda Windows'ta çalıştırıyor.


  • drag  (12.12.12 17:11:17) 
bence "değişiklik olsun hadi biraz da" demiyorsan macbooka hiç gerek yok. ağır yazılımlar kullanmayıp, bol oyun oynayacaksan ne gerek var macbooka...


  • ruhibirbanyo  (12.12.12 17:11:45) 
Ben hem windows hem mac kullanıyorum.
MAC e kur wm fusion, kur windows 7, acil windowsluk işin oldugu zaman ona geçersin.
Mac bambaşka birşey, hem pil ömrü, hem hardware stabilitesi olarak yaklaşan başka kimse yok.

bende macbook pro early 2012 var, toshiba qosmio'm dan daha çok seviyorum.
  • cruseo  (12.12.12 17:12:19) 
yaklaışık 1 yıldır vaio f serisi kullanıyorum, yakında satıcam mac almak için. aklın varsa bulaşma. mac dışında ultrabook'ları öneririm.


  • VickVickyVale  (12.12.12 17:15:51) 
vaio iyi bilgisayardır, ama mac başkadır. mac aldım ama vaio da duruyor ve tıkır tıkır çalışıyor hala.
mac'i neden ve ne kadar istediğine bağlı özetle.

  • nıç  (12.12.12 17:25:41) 
ilk sart ile mac'leri elemis oluyorsun direk. vaio al. vaio guzeldir. 3,5 yildir vaio z serisi kullaniyorum, tek bir sorununu gormedim. isinma yok, ses yok. ilk aldigimda sarji 7 saat gidiyordu. simdi 4 4,5 saate dustu ama hala canavar. hepi topu da 1.6kg. tabi z serisi vaio'nun premium serisi. oyun oynayacaksan buyuk ekran istersin muhtemelen z serisi sana gore olmaz. ama vaio iyidir. macleri saymazsak notebooklarin kralidir.


  • crucio  (12.12.12 18:32:42) 
5 yıldır vaio kullanıyorum. ns21z tam olarak. mimarlık okumaya çalışıyorum yani bilgisayarımda otoketinden 3dsmax'ine kadar her program kurulu. son sürümleri değil bazıları çünkü gerek duymuyorum. ayrıca oyun da oynuyorum ben bununla, sims3'ün bir çok eklenti paketi kurulu. abidik gubidik yazılımlar kurulu filan. torrent kullanıyorum. bir kaç yıl daha teklemeden beni idare edeceğini düşünüyorum. ama sonrasında macbook air alacağım, o da sadece mac aşkına aslında. çok bilmiyorum ne gibi faydası var vs. okulda mac kullanlan okuldaki bilgisayarlara çizim filan attıklarında kötü sürprizlerle karşılaşabiliyorlardı bu arada, onu da hatırlatayım.

deli gibi torrent kullanıyorum. bir sürü şey indiriyorum, aktif şekilde internet kullanıyorum. bir ara program filan yazdım yine bu bilgisayarda javayla. vs vs vs. "kız bilgisayarı" kıvamında değil pek, eşek gibi kullandım sömürdüm resmen. tek problemi pili. artık şarja takılı olmadna sadece 30-40 dk çalışıyor.

ps: 5 senede 1 kere bile format atma ihtiyacı duymadım. microsoft'un safetly.live adresindeki virüs programı ile tarama yapıyorum aklıma estikçe.


edit: sony tasarım olarak basarılıdır bu yüzden de performansı yüksek. yani önceki bilgisayarım hp idi ve iki sene içinde haşat oldu resmen. kucakta kullanamazsıni yatağa koyamazsın vs cünkü havalandırması altında. ses çıkışları ön tarafında filan. bunun tasarımı çok daha iyi.

edit2: ben de iphone ve ipod kullanıcısıyım (mini, nanao ve classic). iphone'u bıraktım sony xperia'ya geçtim. hala iphone seviyorum ama iphone yerine ipodtouch almayı tercih ederim bundan sonra :)
  • dasher  (12.12.12 19:30:07 ~ 19:34:27) 
artık pencereden gına geldi,elma aldım tadına vardım...windowsla senelerim boşa geçmiş..macbook pro kullanıyorum bugune kadar neden almadım neden bu kadar bekledim diye kafamı wuruorum hala..seneye masaüstü olarak imac düşünüyorum.


  • mukon  (12.12.12 23:16:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.