Giriş
(6)

Kiracı hakları

hacer ul esved
sormadan önce bir araştırayım dedim ama genelde herkes ev sahibi ve kiracısıyla olan problemini belirtmiş. şimdi buradaki durumda kiracı benim sorunum da şu. aylık aidatı 300 lira olan bir evde yaşıyorum mayıstan beri ve ev anliyacağınız üzere merkezi sistem. kazan yakıldıktan 2-3 saat sonra ev güze
sormadan önce bir araştırayım dedim ama genelde herkes ev sahibi ve kiracısıyla olan problemini belirtmiş. şimdi buradaki durumda kiracı benim sorunum da şu. aylık aidatı 300 lira olan bir evde yaşıyorum mayıstan beri ve ev anliyacağınız üzere merkezi sistem. kazan yakıldıktan 2-3 saat sonra ev güzelce ısınmış oluyor. ama sorunum şu. mesai saatlerim gereği sabah 7 de evden çıkıp akşam 7 de giriyorum. akşam geldiğimde ev sıcak oluyor ama sabah buz gibi gece söndürdükleri için. bununla ilgili yöneticiyi uyardım tamam dedi ama hala bakıyorum sabahları yanmıyor meretler. ben de aidatı ödememeyi düşünüyorum. nasıl olsa ısındığım yok. böyle bir hakkım var mı?

bir de apartman ankarada ve hala şu peteklere takılan pay ölçerler takılmadı. bunu koz olarak kullanıp bi yaptırım uygulayabilir miyim?

teşekkürler...
0
hacer ul esved
(12.12.12)
aidatını ödemek zorundasın yoksa icra aracılığıyla alabilirler bu bir..

pay ölçer takılması konusunda zorunluluğu araştırın, eğer yeni binaysa zorunlu diye biliyorum ama eskilerde isteğe bağlı. yani eski binaysa bi yaptırımınız olamaz.
0
hosein
(12.12.12)
bunların hepsi o dikkate alınmayan apartman toplantılarında kararlaştırılıp oylanır. ya da kapı kapı gezip imza toplayabilirsin işin yoksa. kaloriferlerin kaçta yanacağı, pay ölçerler vs. başka bi yaptırım gücün yok.
0
sirkelimon
(12.12.12)
toplantıda çoğunluk karar verir. şimdi çoğunluk "biz 8 'de kalkıyoruz. 6'da yakıp maliyeti artırmaya gerek yok" derse yapacak bir şeyin yok. kombili bi eve taşınıcan.

aidatı ödememe gibi bir hakkın yok yani. ha çatı senin dairene akıtıyordur ama yapılmıyordur o zaman ödemeyebilirsin. onun da koşulları vardır ama. noterden yazı falan göndermek gerekir herhalde.
0
merhum
(12.12.12)
Aidatı ödemek zorundasın. Ayrıca üzgünüm ama kiracı olarak apartman toplantılarında oy verme hakkın yok. :) O oy senin ev sahibinin.

Ben de benzer sorunu yaşıyorum. Biraz masraflı gelebilir ama benim çözümüm şu.

1- Bir elektrikli ısıtıcı alıyorsun. Ufo en idaeli.
2- Zaman ayarlı elektrik prizleri var. 10 - 15 lira. Onlardan alıyorsun.
3- Gece yatarken zaman ayarlı prize ısıtıcıyı bağlayıp uyanmandan 15- 20 dakka önce çalışmaya başlayacak şekilde ayarlıyorsun.

Uyandığında ortalık mis gibi oluyor.

Kendi göbeğini kendin kes. Bence en mantıklısı.
0
hatali sifre
(12.12.12)
@hatalı sifre

iyi de hacı öyle olunca yine aidatı boşuna ödemeye devam etmiş olacağım...
0
🌸hacer ul esved
(12.12.12)
Sen aidat vermek için pazarlık etmiş oluyorsun. Zorunda olduğun bir şey için pazarlık etmeye çalışmak garip. :)

Yönetimle konuştuğunda da olmuyorsa, seçeneğin ev değiştirmek.

Benim sana önerim kendi göbeğini kesmek üzerineydi o yüzden :)
0
hatali sifre
(13.12.12)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.