[]

illustratorden freehande vektör atarken bazı öğeler kayboluyor

selam dostlar,

eps olarak indirdiğim bazı vektörel çizimler var. freehandim bu epsleri bir türlü açamadığı için illustrator ile açıp oradan freehande atıyorum. ama bazı çizimleri atarken resimdeki gibi bir sorunla karşılaşıyorum, şeklin dolgusunda gradyan gibi bir şeyler olduğu zaman freehand bunu görmüyor. illustratorden de hiç anlamam, bendeki tek kullanım alanı bu vektör taşıma durumu. ne yapabilirim bu sorunu çözmek için? farklı formatlarda kaydedip tekrar açmayı denedim ama sonuç aynı.

bu arada başka bir ilginçlik de söz konusu, sorun çıkaran vektör parçalarını tek başına seçip kopyaladığımda görüyor freehand. yani bu yavrucakların suratlarını seçip tek başına freehande atabiliyorum, ama çizimin tamamını kopyaladığımda suratlarının içi boş gözüküyor.

 
Dosyaları Illustrator'de eps8 formatında kaydetmeyi deneyin. Aynı sorunu Illustrator-Corel Draw geçişinde yaşayıp bu şekilde çözebilmiştim.


  • ruhibirbanyo  (11.12.12 00:12:21) 
öyle de olmadı maalesef. yavrucakların yine içi boş :(


  • kül  (11.12.12 00:21:09) 
pdf yapmayı denedin mi?


  • ruhibirbanyo  (11.12.12 00:34:40) 
bazı renk paletleri farklı tanımlı Freehand'te ondan oluyor.

tekrar boyamak tek çözüm gbi gelmişti bana, pdf e export almak dışında

Keep on Freehand :)
  • thewishcaster  (11.12.12 08:42:58) 
@ruhibirbanyo, evet bütün formatları denedim ama olmadı.
@thewishcaster, illustratorde mesela suratları seçip düz ten rengine boyarsam sorun olmuyor atarken, ama bu çizimlerden bir sürü var ve epey uğraştıracak.

  • kül  (11.12.12 11:19:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.