[]

paypal mühendisleri

şimdi bi alışveriş yapıyorum ve paypal ile ödeme alcam. yüklü bir ödeme olacağı için herifin sonradan mallık yapamaması adına bu ödemeyi sorunsuz bir şekilde nasıl gerçekleştiririm?

yani bana parayı gönderdikten hemen sonra ben ona bazı bilgiler vercem. ben bilgileri verdikten sonra geri dönüşü olmayan bir yola giriyor olcam.

ama paypalda parayı yolladıktan sonra çekme olayı var sanırım (dispute)

nasıl yapıyım bu olayı?

bir el atın a dostlar.

 
her şey her adım kanıtlanabilir olsun.

mesela ürün mü yolluyosun, adamın aldığına dair imzası olacak şekilde yolla, pahalı da olsa öyle yap. yoksa sittin sene kanıtlayamassın ürünü yolladığını.

ben satıcılık olayına hiç girmedim ama bi dispute açtığım olayda ürünü geri yollarken adamlar illa bunu istedi, ürün takipli kargo ile geri yollamıştım ama alan imzalı olacak şekilde değildir paypal tutturdu alanın imzası olacak yoksa kanıtlayamayız diye. nitekim dispute karşı tarafın lehine sonuçlandı fakat adamlar insaflıymış ürün zaten arızalıydı, ürünü alınca parayı geri yolladır.
  • saiko  (10.12.12 22:26:56) 
eğer alıcı paypal üzerinden kredi kartıyla öder ve sonra da chargeback yaparsa paypal'in yapabileceği bir şey yok, ürün yollamıyor olduğun için seni bundan koruyamıyorlar. sonradan sürprizlerle karşılaşmayacağının tek garantisi direk banka hesabına ödeme yapılmasını istemek.


  • slackerbitch  (10.12.12 22:31:28) 
bir internet sitesi satıyorum. skype görüşmeleri var. allahın ingilteresinde herif. yani parayı bankaya alabilmek için 5-7 gün beklemek gerekiyor. en sağlamı o olur sanırım.

domaini bi süre bekletirim olmazsa. para banka hesabıma geçince yollarım domaini. o kadar da beklesin :)

cevaplar için teşekkürler.
  • kambocya diasporasi  (10.12.12 22:35:05) 
para banka hesabına geçene kadar beklemenin bir faydası yok, eğer adamın dolandırıcılığı tutarsa paypal bakiyen negatife düşer ve sıfırlamazsan peşine icra memuru takarlar.


  • slackerbitch  (10.12.12 22:37:48 ~ 22:38:21) 
kanadadan iş bankasına döviz havalesi 1.5 günde geliyor iş günleri.. eskisi gibi 1 hafta 10 gün beklemeceler yok artık.. alabiliyorsan banka havalesi ile al 2 gün bekle ama kafan rahat etsin.. adamın bugun dispute açası tutmaz yarın tutmaz 1 ay sonra tutar kafayı yersin ..


  • opunce kurbaa olan prens  (10.12.12 23:20:46) 
@kurbaa +1

ortalama 2 gün sürer.
  • rebio  (11.12.12 00:05:35) 
paypal ile aldım ödemeyi. hesaba istedim çok masraf oluyo dedi :)
ben en geç 2 hafta içinde dispute çekmezse bi daha çekemiyo diye biliyorum ama. yanlış mı biliyorum?

  • kambocya diasporasi  (11.12.12 00:28:59) 
2 ay var


  • mazungu  (11.12.12 11:23:12) 
dispute için ebay üzerinden olay alışverişlerde 45 gün süre var, ebay üzerinden olmayanlardan emin değilim. ama 2 haftadan uzun.

parayı geri çekmenin tek yolu da dispute değil, direk bankasına başvurursa 90 ila 120 günü var.
  • slackerbitch  (11.12.12 11:46:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.