[]

yurtdışından araba sokup parçalatma

aklıma böyle garip bi fikir geldi. yedek parça çok pahalı, inanılmaz da vergi var. diyorum ki yurtdışında araba satın alıp normal turistmiş gibi ülkeye soksak, sonra sanayiiye çekip parçalasak, sonra da parçaları satsak, ne olur? ucuza bu işi kapatmış ve vergi kaçırmış oluruz değil mi? muhtemelen yakalanma gibi bir şey de olmaz gibi geliyo bana?

adeta bir einstein'ım.


 
muhtemelen olur gibin.


  • yirtik foto  (07.12.12 02:13:11) 
o arabayla girerken geri çıkacaksın diye kayıt altına almıyorlar mı? alıyorlarsa mümkün değil. almıyorlarsa geri zekalılık oluyor zaten.


  • nedensizce  (07.12.12 02:14:19 ~ 02:33:13) 
6 ay sonra o arabayı sınırdan çıkarmak zorundasın. çıkarmaz da arabanın akıbeti konusunda hesap veremezsen o arabadan alınan türkiye'deki vergiyi g.tünden alırlar.

edit: bazı çok pahalı modeller türkiye'de böyle tutulur 6 ayda bir sınırdan girdi-çıktı yapar araç sahibi. alman plakalı türkiye'de kullanılan full+full cinsinden bir audi a8 biliyorum. türkiye fiyatı yaklaşık 750bin. almanya fiyatı da neredeyse yarısından biraz azmış araç sahibinin verdiği bilgiye göre. aracın tüm vergi ve sigortalarını almanya'da ödüyormuş, yurtdışına çıkarılan araç olduğu için sigorta primleri de oldukça yüksekmiş.

son olarak dediğin farkedilirse kaçakçılık ve bilimum suçlardan hüküm giyersin.
  • phonex  (07.12.12 02:15:45 ~ 02:19:52) 
girerken tc numaranla yurda giriş harcı vereceğin için o tarihten itibaren doğacak bütün ceza ve vergiler beyan ettiğin tc numarasına tebliğ edilecektir. yani o iş olmaz.


  • il padrino  (07.12.12 02:21:59) 
kalici olarak gelen arabadan ayni vergi trafige girmeden once aliniyor.

bir de getirme masrafini odemis olmakla kalirsin
  • tdl  (07.12.12 02:34:24) 
hayallerini yıkmak istemem ama berbat bi fikir.


  • crimsonlady  (07.12.12 03:44:22) 
gürcistan'da yapılıyor.
almanyadan gelen ikinci el arabaların 3-5 bin dolar gibi komik rakamlara satıldığı bir yer gürcistan.
karşıya geçip arabanın iç aksamlarını sıfırdan dizen çok ama ...
muayenelerde her parçanın seri nosuna bakılıyor, onu ne yapacağız?
  • anonimyususer  (07.12.12 06:57:19) 
bunun yerine arabayı orda parçalayıp yedek parça olarak ülkeye soksan ?

tırların kamyonların boş yerlerine koyarsın vs.
  • spy of soul  (07.12.12 08:38:35) 
yukarida soylenenlere ek olarak getirdigin parcalar ikinci el olacak. ikinci el yedek parcalar sanayide zaten ucuz. karli bir is de degil yani. hakkaten duydugum en mantiksiz fikirlerden biri. muhtemelen yakin zamanda arac kazasi vs yaptiniz yada araciniz arizalandi. yedek parcaya verdiginiz para icinize oturmus. soda icin gecer.


  • crucio  (07.12.12 09:53:33) 
olmaz, çünkü onunla sadece 6 ay Türkiye sınırlarında bulunabiliyorsun. sadece giriş çıkış yapmanda yeterli oluyor. sonra gene girince hemen bir 6 ay daha kazanıyorsun bizim bir tanıdık 6 ayda bir bulgaristana gidip geliyordu :D sürekli burda kullanıyordu arabayıda


  • secilmis uye  (07.12.12 10:48:13 ~ 10:48:30) 
teşekkür ederim yorumlar için, ahahahah arabam falan bozulmadı bu arada, sıkıntı yok. zaten sigortasız aracın şöför koltuğuna oturmam prensip olarak, içine oturuyo çünkü insanın :) fikir bi araba videosu izlerken aklıma geldi.

ben geri çıkacaksın diye kayıt altına alındığını bilmiyordum mesela, o zaman atıyorum aracı getirtip 6 aydan uzun kaçak kalma olayı da yalan oluyor tamamen. hmm.

araba sokup çıkarma konusunda şahane bi fikrim daha var, onu ileriki günlerde paylaşacağım :)
  • roket adam  (07.12.12 14:50:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.