[]

yatakta pislenmek

bu deyimi yalnızca benim annem, onun annesi vs falan mı kullanıyor? pislenmek: sabah uyandın, ama sıcacık yatağından kalkmak istemiyorsun, uyumuyorsun da bir o yana bi bu yana dönüp duruyorsun. bu durumu açıklayan başka fiilimiz var mı, hadi isim\sıfat\zarf da kabul.

neyse, asıl sorum ben bu durumdan muzdarip. gece boyu tekrar tekrar uyanırım. alarm nedir bilmem çoğu zaman, alarmdan önce uyanırım bazen kurmam bile! sekizbuçukta evden çıkmam kafi ise ve 4ten sonra başlarım uyanmaya. hava 9da anca aydınlanıyor desem yalan olmaz. napıcam karanlıkta kalkıp deyip de debelenip duruyorum yatakta. büyük bi huzursuzluk veriyor bu! telefonumdan bir şeyler okuyorum, bari mal mal yatmayım deyip de.

neyse efendiler, nasıl yenerim bu rahatsızlığı? sabah kalkınca yapılan ilk işler nelerdir? 6da uykumu almış dinç bi şekilde uyanırsam napayım tekrar yatağa sarılmaktan başka?

 
ilk kısım için. muhtemelen yanlış başlayıp öyle devam etmiş isimlendirmedir. esasında pislenmek değil siftinmek kullanılır.


  • yapacakbirseyyok  (05.12.12 21:08:41) 
bizim orda "yatakta belenmek" deniyor buna.
6'da uyanıp günü enerjik geçirebilecekseniz uyanınca bi çay koyun bari.

  • 9kuyruklukedi  (05.12.12 21:09:06) 
hergün spor yap. bedenen yorulunca sabah zınk diye kalkıyorum.


  • yons  (05.12.12 21:22:33) 
1.ilk defa duyuyorum.
2.stres var mı stres? yatağa girmeden önce melisa/rezene çayı. ayrıca genel olarak kafeini ve nikotini hayatınızdan çıkarın. imkanınız varsa "düzenli" spor yapın.(en az haftada 3 gün 2'şer saat falan) mutlaka gün içinde yürüyün; işten okuldan çıkışta bir kaç durak.. alışveriş merkezine, markete, sahile, sinemaya...bir yerlere doğru yürüyün. radyasyondan(bilgisayardan ve cep telefonundan) uzaklaşın.UYDUĞUNUZ ODADA GECE CEP TELEFONU/BİLGİSAYAR/TV KAPALI OLSUN.uyumadan önce odayı mutlaka havalandırın(bunu küçümsemeyin; mıh mıh mıh ne farketçek yeea demeyin taş olursunuz!) yatağa yeterince yorgun girin.
-sıcak duştan hemen sonra hızlı şekilde vücudunuzu soğutun-(az önce yazdığımı dikkatli okuyun sıcak duş tek başına işe yaramaz; ancak vücudun ısısını ani şekilde düşürdüğümüzde uykuya yardımcı olur). gece yatmadan az önce spor/egzersiz YAPMAYIN.

3.diş fırçalanır. deodorant/roll on vs. koltuk altı için önlem alınır. veya hızlı bir duş alınır. kağıt kitap/dergi okunur.
tekrar yatağa sarılmayın; kaldığınız yerin konumuna bağlı çıkın dolaşın; biraz yürüyün dönüşte gazete alın.
  • jimjim  (05.12.12 21:31:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.