[]

Beyazıt - Sultanahmet arası siyah tabelalar

Merhaba,

Yine antik kuntik bir soruyla karşınızdayım. Beyazıt - Sultanahmet arasında bir çok tabela siyah renkte, ya da siyah ağırlıklı uygulanmaya çalışılmış. Örnek olarak; Ziraat, Yapı Kredi, Burger King. Tarihi dokuyu bozmasın diye mi böyle bir şey seçilmiş? Bir ara İstiklal'de sanırım ahşap tabela zorunluluğu vardı. Siyah tabela çok da tarihi dokuyu korumaya yardımcı olmuyor gibi. Böyle bir zorunluluk var mı biliyor musunuz? Çünkü bir çok tabela da uymuyor bu kurala. Hem tarihi yarımadada hem de istiklalde.


 
Orada moda da olmuş olabilir. Sonuçta şekil duruyor evet. Belediye nezdinde bir zorunluluk olduğuna dair bir şey okumadım.


  • jesterdvine  (05.12.12 09:23:16) 
ben şekil dursun diye ziraatin başka tip bir tabela kullanacağını düşünmüyorum da, ondan bir zorunluluk var bu işte diye düşündüm.


  • nilmiye  (05.12.12 09:28:54) 
isitklal'de geçmiş yıllarda böyle bir uygulama yapılmıştı ama şu an yürürlükte mi bilmiyorum? aynı şey divan yolu caddesi içinde geçerliydi. her şey eskide kaldı sanırım.


  • mega idea  (05.12.12 09:40:16) 
aynı soru aynı şekilde benimde aklıma takılıp aynı şekilde cevap bulmuştum ta ki ankarada tarihi olmaktan çok çok uzak bir yerde daha siyah mcdonalds görene kadar.. hala kafamda deli sorular.


  • fosforlu cevriye  (05.12.12 09:50:09) 
zorunluluk olmasa o kadar siyah tabelanın arasında kaybolmamak adına ben gider renkli tabela koyardım. dikkat çekerdi.


  • sirkelimon  (05.12.12 10:19:18) 
ben de soruştum onu vakti zamanında.
o öyle bir düzenlemeymiş. bir dönem istiklalde de tüm tabelalar tahtaymış mesela. tahta üzerine kendi logoları falan.

ordu caddesi boyunca başlayan bu düzenlemede de tabelalar siyah.Hepsi yavaş yavaş yapıyor sanırım.
  • neo  (05.12.12 10:55:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.