[]

yeni bir blog için görüşler

aylardır açmak istediğim blogu an itibari ile açmış bulunuyorum. paylaşımlar temel olarak progressive rock ve progresif etkileşimli müzikler üzerine olacak gibi duruyor. paylaşım açısından herhangi bir zorluk yaşayacağımı sanmıyorum ama aklımı kurcalayan tek şey,

1- blogların çok fazla geri dönüşüm almaması
2- belirli bir kitleye ulaşma zorluğu

ben istiyorumki paylaşımların altında sürekli olumlu veya olumsuz yorumlar olsun. muhabbetler dönsün, zevzevklikler yapılsın. tabii bunun için önce hatrı sayılır bir kitleye ulaşmam gerek. sizden isteyeceğim yardım da bu iki konu üzerine. şu an bunları araştırıyorum, sizin de fikirlerinizi bi sormak istedim.

 
Bunca yıldır blog kullanıyorum ve blog takip ediyorum, bahsettiğin gibi bir şeyle karşılaşmadım, yani bir prog rock blogunda öyle zevzeklikler olduğunu hiç görmedim, tahminimice görmem de. Tumblr kullanıyorsan en en en fazla reblog edilirsin, onun da ulaşacağı kitle bellidir. Şen şakrak hareketli bir blog istiyorsan kişisel blog tutabilirsin, hani böyle müzik dışında daha çok kendinden bahsettiğin.


  • Hallerlale  (04.12.12 18:36:13 ~ 18:36:24) 
Sağlam meta etiketleri oluşturup uygun anahtar kelimelerle arama motorlarının blog sayfanıza ulaşılabilirliğini arttırın. Sonrasında piyasadaki tüm arama motorlarına adresinizi ekleyin, indekslerine dahil olun. Daha sonra Google Analytics, Google Webmaster, Yandex Metrica vb. gibi analiz raporları için adresinizi doğrulayın. Sizinle aynı türden blogları takip edin, interaktif olun, paylaşın, yazın, katılımcı olun ki onlar da size geri dönsün.

İçeriğiniz güncel, tasarımınız düzgün, seçimleriniz özenli, paylaşım linkleriniz kolay ulaşılabilir olsun. Sonrasında zaten birkaç aya kalmaz kendi kitlenize sahip olursunuz.
  • cok sey hakkinda az sey bilen adam  (04.12.12 18:55:59) 
henüz tasarım ve bir konsept oluşturma aşamasındayım. aklımda paylaşımları ve blogu daha çekici hale getirmek için birkaç fikir var, onları geliştirmeye çalışıyorum biraz. blog tamamen hazır olunca paslarım linki özel mesajdan. zaten onun için de ayrı bir duyuru açarım da neyse işte :)


  • Kaczynski  (04.12.12 21:03:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.