[]

kıyafetler çok pahalı değil mi?

tamam ucuz markalar da var da, mesela neden mavi-levis ikilisinde 120 liradan aşağı kot yok, veya neden boyner'de basit v yaka kazaklar bile 140 lira? yani bu malların değeri mi bu kadar, ithal olduklarından vergileri mi var, yoksa bizi mi s*kiyorlar? eğer sonuncuysa s*kebilecek birilerini bulabiliyorlar mı acaba?




 
buluyorlar.


  • mor.inek  (04.12.12 12:23:02) 
Marka değeri. Zaten çoğu ithal değil, burada üretiliyorlar. Mavi'nin eski pantolonlarının yaklaşık 10 yıl falan ömrü olabiliyordu, şimdi ne oldu bilinmez. Gerçekten fiyat görmek istiyorsanız diesel'e falan bakın.


  • whoosie  (04.12.12 12:25:10) 
urfa'da bir üretim bölgesi varmış büyük mağazalara yollanmadan önce tanıdıklara 5 liraya falan satıyorlarmış bir elbiseyi. üzerinde 160 lira yazıyor iyi bir markanın ürünü ama 5 liraya alıyorsun güzel dimi. çok kaliteli bu kadara mal oluyo olayı yok yani.


  • taqster  (04.12.12 12:26:09) 
bu fiyatlar bu markalar ne ki.. neler neler var.. ee kimisi skilmekten hoslanir ne yapacaksin..

12 senesi tekstilde gecmis biri olarak söyleyebilirim ki.. ayni kumas ayni dikim ayni ütü paket degisen sadece isim..

cok pahali bi marka ile x marka dandik bi markanin t-shirtlerini yanyana yapiyorduk..

gerisini sen düsün..
  • Mügüs  (04.12.12 12:26:57) 
sadece bizim ülkemize has değil bu durum. bundan 7 sene önce türkiye'de 1 liraya ürettiğimiz çorapları (french connection)üzerilerine 17 sterlin satış fiyatı etiketini yapıştırıp gönderiyorduk.


  • buttercup  (04.12.12 12:35:47) 
adam ayda 20.000 kazanıyor mesela...


  • wayne  (04.12.12 12:52:30) 
Sık sık soruyorum kendime bu soruyu. serbest piyasa ekonomisi s*ç*y*r ağzımıza.


  • spesifikasyon  (04.12.12 13:02:38) 
kullanılan kumaş vs aynı olabilir ama bu pahalılığın temel sebebi tasarım bence.
evet 50 liraya da yüzde yüz pamuk gömlek alabilirsin ama 110 liraya aldığın dockers ile hem tasarım hem vücuda oturma olaylarında bir fark olabilir.
he sonuç olarak dediğin doğru ortada bir kazık var ama ucuz mal ile pahalı mal arasında da biraz fark var yani.
  • enkolaykullaniciadi  (04.12.12 13:37:47) 
Iknanın Psikolojisinde Cialdini der, bilimsel deney var, iki tane birbirinin aynısı ürünü mağazanın farkli köşesine koyuyorlar, birine ucuz birine pahalı bir etiket koyuyorlar, pahalı olanlar çok satıyor çünkü hepimizin bilinçaltımıza pahalı olanın daha kaliteli olduğu işlenmiş halde, böyle olduğu sürece Türkiye'nin en iyi okullarından birinde işletme okuyan ve pazarlama tekniklerini benden on kat iyi bilen abim bile marka uğruna yok kaliteli yok adı var diye seve seve eşdeğer iki ürünün pahalı olanına bir dünya para bayılabiliyor.


  • Hallerlale  (04.12.12 14:08:02) 
birkac sene önce bu ateş pahası olan kotların satıldıgı firmalardan birinin merkez ofısınde calısıyordum. 150 tl ye satılan kotları firma çalışanı oldugumuz icin 7.5 -10 tl arası bir fiyata satın alıyorduk ki bu satıstan bile kar ediyorlardı. o yüzden indirime girmeden hiçbir yerden kot almam. mümkün oldugunca outlet magazalardan alısverıs yapın, indirimi bekleyin. yoksa kazıklanmamak mimkin değil


  • fistikliemenems  (04.12.12 15:39:05) 
geçen gün arkadaşa bot almaya gittik. lumberjack a girdik indirime girmiş 140 dedi tezgahtar. sonra çıktık ordan, arkadaş dedi ki bu fiyatından kaybetti, ulen dedim noluyoz :D sonra gitti timberlandden 395 liraya bot aldı :D


  • defansif orta saha  (04.12.12 20:54:30) 
Çünkü bictikleri fiyatlara rağmen hala deli gibi satislar varda ondan. Gecen next kevekdaki tommy hilfigerdan 3 pantalon bir gomlek aldim indirimli 773 tl tuttu galiba yuzde 40 indirimdi hemde. Ben cok sey aldim galiba derken cevremde millete baktim benim aldigimin 3 kati aliyolardi herhalde 2000 saymislardir en az. Kisacasi millette para varda ondan. Arz talep meselesi.


  • fransızkalanadam  (04.06.14 19:09:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.