[]

Gribi, nezleyi erteliyorum...

Tam böyle grip ya da nezle olmadan vücut uyarıya başlıyor ya; burun tıkanması, boğaz kaşıntısı gibi. Ben 2 hafta içinde 3. kez aynı şeyi yaşıyorum ve hemen ilaç alıp etkiyi yok ediyorum. Vücudun bu hasta olma inadı nedir? Bir dahaki sefere bırakıp da hasta olayım, vücut da rahatlasın mı?




 
bırakma, tersine vücut direncini artır. bunu da düzenli uyuyarak yapabilirsin. mandalina-portakal çıktı artık onlardan tüket. ayaklarını sıcak tut. ve eve geldikten sonra ılık su-tuz karışımı ile boğaz ve burnunda gargara yap.


  • schizophrenia  (04.12.12 10:31:11) 
virulans diye bir kavram vardir. yani size bulasan viruslarin hastalik yapabilme kabiliyeti. virulansi yuksek, virulansi dusuk diye gecer bu kavram. maruz kaldiginiz virus sayisi da onemli. gripli birinin burnundan sipir sipir akan sividan bir damla, sizin dogrudan gozunuze damlarsa mesela, oldukca yuksek miktarda virusa maruz kalmis olursunuz. diger bir faktor de, bagisiklik sisteminizin gucu.

yuksek virulansli, cok sayida virusa maruz kalmis ve bagisiklik sistemi gucsuz dusmus bir kisi hasta olmaktan biraz zor kurtulur. ilac alip o etkiyi yok etmek de pek mumkun degildir.

sizde simdiye kadar bu faktorler bir araya gelmemis.

ne ilaci alip o etkiyi yok ettiginizi merak ettim.

Vucudun hasta olmama inadi demeyelim ona da, kuvvetli bir bagisiklik sistemi, dusuk virulansli viruslara maruz kalma, az sayida virusa maruz kalma diyelim.

Mesela ortaligi kasip kavuran grip salginlari, yuksek virulansli viruslarin piyasaya cikmasiyla olur.
  • compadrito  (04.12.12 10:34:37) 
ver kurtul bence..
şaka şaka, demek ki vücut direncini kaybetmiş ki 2-3 günde bir hastalık eşiğine geliyorsunuz. en iyisi bol c vitamini takviyesi, (mandalina, portakal, yeşil biber, kivi), bol su, alkol-sigara varsa azalt, dinlenme-uyku.

  • halanne  (04.12.12 10:38:58) 
Teşekkürler öneriler, cevaplar için.

@Compadrito: Katarin Forte kullanıyorum. Bu arada gripli birinin burnundan damlayan sıvının göze girmesi de ayrıca hoş bir örnek :)
  • dungangadunganga  (04.12.12 10:42:42 ~ 10:44:08) 
katarin forte'nin icinde, agri kesici ve ates dusurucu olarak parasetamol var ayrica, burun akintisini durdurucu azaltmaya yonelik maddeler de var. yani grip olmamaniz, ilaca bagli filan degil.

cok sayida virus + yuksek virulansli virus + zayif bagisiklik sistemi (iyi ve yeterli uyumama, iyi beslenmeme, vucudu cok yorma, uzun sure soguga maruz kalma, stres, yogun uzuntuler)

grip boyle oluyor. bi de unutmayin, grip tokalasmayla bulasir. opusmeyle degil. "opmiyim gribim" diyen kisi, tokalasma sirasinda, elleriyle size virus bulastirir. siz de o elinizle, gozunuze, burnunuza, agziniza degdiginizde bulasma tamamlanmis olur. kapi kolu, bilgisayar klavyesi, alisveris sepetinin veya arabasinin kulpu, toplu tasima araclarinda el tutulacak yerler, bozuk ve kagit paralar, ortak kullanilan telefonlar, bardaklar v.s. de virusa maruz kalinabilecek aracilardir.
  • compadrito  (04.12.12 10:52:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.