[]

Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u Feth Etmesi

Ben önceden istanbul fethini ok ihtişamlı görürdüm, taki fetih haritasını görene kadar

fatih'in yalovadan başlayıp, beylikdüzüne kadar fetih yaptığını düşünüyordum ama haritaya bi baktım...

istanbul feth edilmeden yani bizans yıkılmadan önce zaten biz edirne, trakyayı falan almışız

bizans dediğin istanbul değil etrafı zaten osmanlı olan bir mahalle gibiymiş...

Suyunu, yiyeceğini kessen zaten belli bir süre sonra kendi düşermiş

Hayal kırıklığına uğradım ....

 
prestij için almış gibi geliyor bana bazen :)) o dediğin yerleri osmanlılar zaten onlarca sene önce almıştı.

bir de o devirde surlar falan var, haliçte marmarada falan bugünkü gibi değil deniz kıyısı. ayrıca italyanlardan az da olsa koca koca gemilerle yardım geliyor. toplar oklar o kadar isabetli olmadığı için hisarlar geleni gideni uzaktan görüp gemi göndermekten öte pek bir şey yapamıyor. zaten fatih kuşatmayı aylar öncesinden başlatmıştır, izolasyonu sağlamak için de elinden gelen çabayı göstermiştir.
  • i ve been mistreated  (01.12.12 21:21:06) 
istanbul zaten suriçi bölüm o dönemler. İstanbul kendisi düşmezdi, fetihi yahut o dönemin tarihini ayrıntılı araştırırsanız, haçlılar gelmesin diye yapılan şeyleri, latinleri engellemeyi yabana atmazsınız. o dönemde çünkü osmalıda siz hepiniz ben tek durumu var. bizans veya hristiyan toplumu yalnız değildi. elbette ki kolaylaştıran etmenler var lakin İstanbul fethedilemez şehirdi. harita tek başına pek işe yaramaz.


  • ohtararan  (01.12.12 21:23:23) 
Hristiyan dunyası vs. İslam dunyası... Fetihin böyle bir anlamıda var. Suyunu yiyeceğini kesemezsin yani. Doğu roma imparatorluğu tek başına değil başta roma olmak uzere neredeyse vutun devletlerden destek alıyorlar zaten. Tüm çevresini almış olsada osmanlı boğazların hakimiyetibizansın elinde o yuzden yardımımkesemezsın.

Sen şuan ki istanbul ile o zaman ki istanbulu bir tutarsan harıta uzerınde yanılgıya dusersın o zaman ki istanbul bugün sur içi olarak tabir edilen yer.

İstanbulu fethetmek çok büyük bir prestij kaldı ki doğrudan boğazlara hakim oluyorsun. Ayrıca doğu roma imparatorluğunu yıkıyorsun.

Kaldı ki fethedilemez gözüyle bakılan istanbul sultan mehmed tarafından fethedildi. Ondan önce neredeyse tüm sülalesi denemişti.
  • Sskywalkeremre  (01.12.12 21:38:11 ~ 21:39:38) 
suyunu, yiyecegini kesmek iste o kadar kolay degildi. daha önce de denildigi gibi disaridan yardim geliyordu.
anadolu hisari 1395te yapilmisti.
ancak 1452de rumeli hisari da yapildiktan sonra suyunu, yiyecegini kesmek mümkün oldu.
  • shi aila  (01.12.12 22:01:33) 
fethedilen toprakların büyüklüğü baz alınırsa f.s.m, dedesi kanuni"nin eline su bilem dökemez.
edit:dede ile torunu karıştırmışım ama geri kalanında gene hemfikirim.

  • izole  (01.12.12 22:05:30 ~ 02.12.12 00:38:59) 
Hahaha sultan mehmedi sultan süleymanın torunu zannedenlerde varmış ya ölsemde gam yemem


  • Sskywalkeremre  (01.12.12 22:11:06) 
@izole:
kanuni fsm'in torunun ogluydu.
fsm > ii. beyazit > 1. selim > kanuni
  • shi aila  (01.12.12 22:16:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.