[]

kediler kapı kolu kullanmayı öğrendi

yanına yeni taşındığım arkadaşımın kedileri dün gece meraklılıklarından ölmek üzere oldukları için bir kaç kez benim kapı koluma saldırdılar. ve artık kapımı açabilir oldular! kedi dediğin kapı açan bir hayvan mıdır? bir kez olsa derim ki, şansa, saldırdı, açıldı. geceden beri 5-6 kez açtılar kapımı. bildiğin öğrendiler. eski bir ev, kapının anahtarı yok, hatta anahtar deliği bile kapatılmış. nasıl engelleyeceğim odama girmelerini?




 
evet bilirler. sandalyeyle barikat kuracaksiniz.


  • compadrito  (01.12.12 07:13:59) 
kapı kolu çok yumuşaksa ancak o şekilde açabiliyorlar ya da az aşağı itince açılıyorsa.

çok kısa olarak şunu yapabilirsin.dışardaki kapı kolunu aşağı çekilecek şekilde değil de 90 derece çevirerek aşağı bakacak şekilde takarsan açamazlar.
  • aşksız prens  (01.12.12 07:45:01) 
benim kedim yok da kapı koluna bakıyorum, en az 1 m yerden yüksek, nasıl açıyorlar, nasıl uzanıyorlar o yüksekliğe?


  • puc  (01.12.12 07:54:44) 
@puc
zıplayıp kapı koluna asılıyorlar. bazen açamadıklarında kapıyı açınca kapı koluna asılmış bir post görebiliyorsun.

  • nilmiye  (01.12.12 07:59:00) 
Haha, bizim kedi annemin dikiş çekmecesini açıp yorgan ipliğini çalıyordu hep. Sandalye koydu kadın önüne.
Kediler kapı açabiliyorlar, açılmasını engellerseiz gece boyunca bağırtılarını da çekebilirsiniz. Ama en iyisi başından alışmasını engellemek tabii. Şansınız varsa topuz kapı kolu takın ya da söylendiği gibi içini çıkarıp açılma yönünü yukarı ya da aşağı gelecek şekilde ayarlayın. Kolay gelsin.

  • whoosie  (01.12.12 08:12:54 ~ 08:13:13) 
Benim kedim istemediğim bir şey yaptığında ensesinden tutup diğer elimle de alttan destekleyerek kaldırıyordum canı acımasın diye, göz teması kurduktan sonra sinirli bakıp şşşt diyordum yüksek sesle, aynı şeyi bir daha yapmıyordu.


  • vexations  (01.12.12 09:43:38) 
1 metre bir kedi icin ancak uzanip acma mesafesi olabilir (:
www.youtube.com

siz gidince de girsinler istemiyorsaniz kapinin kolunu dik takacaksiniz denildigi gibi. veya en temizi odanizi onlarla paylasacaksiniz.
  • elxa  (01.12.12 09:43:56) 
kedilerin yaptığı şeyin literatürdeki yeri; edimsel koşullanma yolu ile öğrenme

skinner kutusu www.termbank.net deneyini tekrarlamışınız.

www.google.com.tr
  • cecilia  (01.12.12 10:26:25) 
kapı kolu değilde kapı açmayı öğrendiler desen daha doğru olur. benimki de benim odama girmeye bayılıyor. sandalye ya da kapı koluna çengel takmak.kapı odanın içine doğru açılıyorsa kapının arkasına bir sandalye (ya da itemeyecekleri kadar büyük bir ağırlık) sorunu çözer. dışarı doğru açılıyorsa nalburlarda satılan çengellerden alıp takarsan yine sorunu çözer.


  • tururo  (01.12.12 10:43:42) 
eski evimde anahtar uyduramadığım kapılara çengel takmıştım.

bir kere kapıyı açmayı öğrendiler mi bunun çaresi yok.
  • mea maxima culpa  (01.12.12 17:04:25) 
Ağzınıza burnunuza da vuruyorlar değil mi Nilmiye? Anneleri gelince sizi rahat bırakırlar.


  • hulahop  (03.12.12 10:19:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.