[]

Bu kedinin derdi ne ?

Merhaba kedi dostları,
8 ay önce evimize aldığımız bir kedimiz var. 1-1.5 yaşlarında. 8 ay boyunca hiç bir sorun çıkartmadan yaşamakta olan kedimiz son 2-3 haftadır tuvaletini kendi uyuduğu yer olan minderlerin üstüne yapıyor. İlk başlarda sorunun bizden kaynaklı olduğunu ve dikkat çekmeye çalıştığını düşündük; tuvaletini, mamasını vs değiştirdik ancak bir fayda etmedi tuvaletini mindere yapmaya devam etti. Başka bir günde lavaboya çişini yapmaya çalışırken yakaladık.

3-4 gün önce de 1. katta olan evimizden kaçmış ancak uzaklaşmamış bahçede takılır halde bulduk. Bu arada bolca sokak kedisiyle muhabbeti var 1. katta olduğumuz için.

Kediye kötü davranmıyoruz aksine oldukça iyi bakıyoruz. Çişini yapmadan önce uzun süre miyavlıyor, rahatsız edecek biçimde hemde. Normalde tuvaletini kullanmayı biliyor. Kakasını da tuvaletine yapıyor. Sorunun ne olduğunu çözemedik ve sorun artık sinir bozucu bir hal almaya başladı. Her seferinde minderi ve üstünü başını kirleten kediyi temizlemek çok vakit alıyor.

Kedinin sorunu ne olabilir ? Durumu yaşamış olanlar varsa yardımlarını bekliyoruz.

 
dişi mi erkek mi?


  • kediebesi  (30.11.12 14:19:22) 
cinsiyeti ne?

edit: ben sorana kadar kediebesi sormuş ya la zaten bunu.

neyse ben de şu şekilde eyyorlayayım. erkek kedilerin özellikle çiftleşme döneminde oraya buraya siyerek (bkz: siymek) veya (bkz: siğmek) işaretleme benzeri bir şey yaparlar. kediniz erkek ise normal yani. çözümü: kediyi kısırlaştırmak.

dişi kedilerde böyle bir şey görmedim. onlar anca bauuu bauu diye bağırır.
  • kibritsuyu  (30.11.12 14:22:39 ~ 14:25:34) 
abazanliktan yapiyo. lavaboya cis iymis aslinda, sizi kum derdinden kurtarir.


  • compadrito  (30.11.12 14:24:37 ~ 14:25:58) 
cinsiyetini eklemeyi unutmuşum. cinsiyeti : erkek


  • elvan abeyiylegezse  (30.11.12 14:25:06) 
be nde dişi var o da yapıyor buna benzer şeyler. küvete falan işemeye, kakasını yapmaya başladı. bavulumun üstüne falan yaptı.

dişiler de mi azgınlıktan yapıyor?
  • contavolta  (30.11.12 14:28:18) 
özet geçiyorum kısır değilse azmıştır.


  • elbar  (30.11.12 14:28:32) 
Azmış olabilir mi acaba?


  • onexey  (30.11.12 14:28:49) 
ayrıca çok keskin ve pis kokar. allah yardımcınız olsun. otoparkta duran arabanın lastiğine siğen kediler yüzünden o koku arabanın içine kadar simişti de çıkmak bilmemişti.


  • kibritsuyu  (30.11.12 14:29:41) 
bence de azgınlık ve alan belirleme. ancak çiş yapmadan önceki miyavlaması için bi kontrole götürebilirsiniz.


  • kediebesi  (30.11.12 14:30:43) 
Azmış olabileceğini bizde düşündük aslında ama işemeden önce inatla miyavlamaz herhalde başka bir sıkıntısı var diye düşündük.


  • elvan abeyiylegezse  (30.11.12 14:31:47) 
işerken miyavlamıyor, işemeden önce miyavlıyor yalnızca.Ancak yine de veterinere danışırız bu durumu. Kötü bir şey yaptığının farkında gibi. tuvaleti ile ilgili bir sorunu olsa kakasını da oraya yapmaz mı acaba bilgisi olan var mı ?


  • elvan abeyiylegezse  (30.11.12 15:03:48 ~ 15:04:36) 
aklıma direk idrar yolları tıkanıklığı geldi. erkek kedi olması bu ihtimali güçlendiriyor. vete götürün bence.


  • sir gawain  (30.11.12 15:38:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.