[]

Rusya neden Eset'i (Beşar Esat) destekliyor?

Rusya en başından beri Eset'e her türlü desteği sağlıyor, peki neden?
Eset rejmi yıkılırsa Rusya'ya ne zararı olabilir?



 
rusya aslında kaspersky'yi destekliyor. eset nerden çıktı la? eset slovak yapımı. yanlışın var.


  • el magico  (30.11.12 09:41:24) 
eset değil esad.. şimdik esad yıkılırsa başa çapulcu öso gelecek ve adamlar dibine kadar amerikancı.. bundan sonrasını kendin çıkar zaten.


  • hosein  (30.11.12 09:42:15) 
cunku Eset en guzel anti virus yazilimi


  • maresalx  (30.11.12 09:43:15) 
bunların hepsi Avira'nı oyunları.


  • hjarteblod  (30.11.12 09:44:15) 
hemen cevaplayayım. ilk olarak rusyanın esedi desteklemesinin sebebi arap baharının kafkaslara ve orta asyaya sıçramasından korkması. bölge stabil şu an gayet ve rusya istediği gibi at koşturuyor. gürcistan örneğinde gördük bunu. ama bölge bu dengeli yapısını kaybederse rusya bundan büyük zarar görür.

ikinci olarak da arap baharı yaşamış ülkelerde genel olarak abd yada ab yanlısı yönetimler iktidara geliyor. bunun da sebebi rusyanın bu işlere karışmak istememesi. ama özellikle ab libya ve mısıra çok fazla destek verdiler. tabi destek derken diktatörlere değil. neyse böyle böyle abd ave abnin etkinliğini orta asyaya kadar sokmasını istemiyor rusya. o yüzden bu devrim rüzgarlarının durmasını istiyor.

son olarak da bundan üç sene önce dünya tek kutuplu iken yavaş yavaş iki kutupluya dönmeye başladı. belki daha erken böyle büyük bir tahmin için ama dünya savaşı şu an olası gözüküyor. çinin kararsız tutumu olmasa bence çok daha hızlı ilerlerdi süreç.
  • ayiadam  (30.11.12 09:47:11) 
(bkz: proxy war)


  • tdl  (30.11.12 09:47:22) 
rusya'nın bu bölgedeki az sayıda müttefikin'den. suriya yıkılır da yerine abd yanlısı bir yönetim gelir diye korkuyor.


  • doxanikee  (30.11.12 09:48:23) 
Esad değil, Esed. Bunlar farklı isimler.


  • barut  (30.11.12 09:57:44) 
herkesin çıkarı var.

yoksa suriye'de zulüm felan mı var? hala bu çağda suriye'de esad'ı kötüleyenler var kötüleme derken genel manada değil bu olayda... merkez medyayı takip ederek yorum yapıyorlar ve esad'ı destekleyenleri sanki kötü bir şey yapıyormuş gibi gösteriyorlar. nasıl ki birileri çıkarları için esad'ı devirmek istiyorsa rusya'da istemiyor. kendi güdümünde olan bir ülkenin yöneticisinin gitmesini istemiyor.
sapına kadar esad çıyım, şereflice ülkesini savunuyor pislik, namussuzlara katillere psikopatlara karşı. şuan o muhalif oç leri destekleyenler yarın öbürgün pkk ya aynı destek yapılsa ne yapacaklar?
  • patos64  (30.11.12 11:28:40) 
Sanırım en buyuk nedeni Tartus'taki Rus deniz ussu ve aralarındaki silah alısverisi. Tartus, Rusya'nın eski sovyetlerden kalma sınırları dahilinde, yurtdısında halen aktif olan tek us ve 1971'de bir yıl once darbe yapmis olan Hafız burayı Rusya'ya suresiz olarak verdi. Rusya burayı nukleer baslıklı savas gemileri icin kullanıyor, ayrıca daha buyuk gemilerini getirmek icin ussu yeniliyor. 2011'e kadar Rusya Suriye'ye 4 milyar dolarlık silah satmis. Bu bayaa buyukbir rakam. Onun disinda da Rusya, Suriye'nin altyapısında da ozellikle enerji ve turizm sektorunde buyuk rol oynuyor, Fransa, İngiltere gibi onun da dogal gaz, petrol firmaları var Suriye'ye entegre. AB ve Amerika kontrolu kazanırsa iste butun bunları kaybeder Rusya...


  • acar  (30.11.12 12:00:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.