[]

hocadan referans isteme işleri nasıl oluyor

sadece A aldığımız derslerin hocasından mı istenmeli? hocalarla içli dışlı olmayanlar veya hiç A aldığı düzgün dersi olmayanlar ne yapmalı? ayrıca sadece master yapcağımız alanın hocalarından mı almalıyız?mesela işletme masterı yapıcak bi endüstri mühendisi gitse ders aldığı bir bilgisayar hocasından veya yine ders aldığı akademik geçmişi iyi bir politika hocasından falan referans alsa işe yarar mı?




 
çalıyorsun aklına koyduğun hocanın kapısını, "hocam ben sizden referans almak istiyorum, mümkün müdür acaba?" diyorsun, o da evet ya da hayır diyor. bu kadar basit bu işler.


  • devilred  (28.11.12 23:43:33 ~ 23:45:19) 
papaz olmadigin herhangi biri olabilir


  • varg  (29.11.12 00:09:51) 
master yapacağın alanın hocalarından alıp almaman fark etmez. iyi not aldığın dersin hocasından alman da gerekmez, ama biraz hocasına bağlı. kimisi sana yazdırır altına imzasını atar; kimisi adını dahi bilmez, standart herkese aynı şeyi yazar; kimisi seninle görüşüp hobilerini, geleceğe dair beklentilerini falan sorup onları da içeren bir referans yazacak kadar ilgilidir; kimisi derste çok öne çıkan ve hocayla çok muhabbeti olan biri değilsen yazmayı reddeder. biraz şans.


  • slackerbitch  (29.11.12 01:08:21) 
bolum baskanindan alabilirsin. CV ni goturur, onlar standard bisi yazar.
fakat tavsiyem bildigin hocadan ismarlama sekilde yapmak.

  • yirtik foto  (29.11.12 02:55:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.